Buğdaylı Ispanak Kökü

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
570774887280.jpg




Buğdaylı Ispanak Kökü

4 çorba kaşığı aşurelik buğday
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
2 adet havuç
1 kg ıspanak kökü
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz

YAPILIŞI:

Aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayıp kenara alın. Sıvıyağı bir tencereye alıp, piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine yarımay doğranmış havucu ilave edin. Havuçları da kavurduktan sonra salçayı katıp bir-iki çevirin. Ocağın altını kısıp, ıspanağı ilave edin. Üzerine aşurelik buğdayı ekleyin. Tencerenin üzerine suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Ispanak yumuşayana dek pişirip ocaktan alın.



Takvim

 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
ıspanak kökü güzel olur ama buğdaylı hiç yapmadım ,güzel görünüyor:nk:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Biz genelde çorbasını yaparız bu şekilde hiç denemedim :dusun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst