Buğdaylı Ispanak Kökü
4 çorba kaşığı aşurelik buğday
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
2 adet havuç
1 kg ıspanak kökü
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
YAPILIŞI:
Aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayıp kenara alın. Sıvıyağı bir tencereye alıp, piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine yarımay doğranmış havucu ilave edin. Havuçları da kavurduktan sonra salçayı katıp bir-iki çevirin. Ocağın altını kısıp, ıspanağı ilave edin. Üzerine aşurelik buğdayı ekleyin. Tencerenin üzerine suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Ispanak yumuşayana dek pişirip ocaktan alın.
Takvim