İşte benim favori çorbalarımdan birisi... Bu çorbayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Çok seveceğinizden eminim...
Malzemeler:
1/2 su bardağı buğday
3 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
Yapılışı;
Buğdayı yıkayarak, 3 bardak su ile kaynatıyoruz. Kaynamaya başladığında tuzunu atıyoruz.Yoğurt ile unu topaklanmayacak şekilde çırpıyoruz. Çorbanın suyundan bir miktar yoğurdun içine ekleyerek karıştırıyoruz. Böylece yoğurdun kesilmesini engelliyoruz.Yoğurdu, buğdaylı karışımın içine ekliyroruz ve 1 taşım daha kaynatıyoruz. Eğer kıvamı çok yoğun olduysa bir miktar kaynamış su ekleyebiliriz.Çorbayı servis kasesine aldıktan sonra, üzerine kızdırılmış yağ ekliyoruz ve kuru nane serpiyoruz.afiyet olsun...aynı çorba buğday yerine pirinçle de oluyor,birgün önceden kalmış pilavlarınızı da böyle değerlendirebilirsiniz..
resim pek güzel çıkmadı ama ,bu kadar aydınlatabildim
Malzemeler:
1/2 su bardağı buğday
3 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
Yapılışı;
Buğdayı yıkayarak, 3 bardak su ile kaynatıyoruz. Kaynamaya başladığında tuzunu atıyoruz.Yoğurt ile unu topaklanmayacak şekilde çırpıyoruz. Çorbanın suyundan bir miktar yoğurdun içine ekleyerek karıştırıyoruz. Böylece yoğurdun kesilmesini engelliyoruz.Yoğurdu, buğdaylı karışımın içine ekliyroruz ve 1 taşım daha kaynatıyoruz. Eğer kıvamı çok yoğun olduysa bir miktar kaynamış su ekleyebiliriz.Çorbayı servis kasesine aldıktan sonra, üzerine kızdırılmış yağ ekliyoruz ve kuru nane serpiyoruz.afiyet olsun...aynı çorba buğday yerine pirinçle de oluyor,birgün önceden kalmış pilavlarınızı da böyle değerlendirebilirsiniz..
resim pek güzel çıkmadı ama ,bu kadar aydınlatabildim