Bugün Okullar Tatil Oluyor!

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
Okullar tatil oluyor İlk ve ortaöğretimler bugün karne alacak İlk ve ortaöğretimler bugün karne alacak

İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci, karne alacak. Öğrenciler, 180 iş günü ve yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılı maratonunun yorgunluğunu 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 29 Ekim İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım törenine katılacak.

2009-2010 eğitim-öğretim yılı 24 Eylül 2009'da başladı. Öğrenciler, 22 Ocak-8 Şubat 2010 arasında yarıyıl tatili yaptı.

İlköğretim ve lise son sınıf öğrencileri mezun olmanın yanı sıra, yaz tatilinde her yıl olduğu gibi sınava girme, sınav sonucu öğrenme, tercih yapma ve kayıt heyecanı yaşayacak.

Lise son sınıf öğrencilerinin bazıları, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının sona erdiğinin ertesi gün ve Pazar günü ile sonraki hafta sonu, Lisans Yerleştirme Sınavları'na katılacak.

İlköğretim öğrencilerinden 6. sınıflar 12 Haziranda, 7. sınıflar 6 Haziranda, 8. sınıflar da 5 Haziranda Seviye Belirleme Sınavları'na (SBS) katılmıştı.

İlköğretim 8. sınıfların katıldığı SBS sonuçları 8 Temmuz 2010'da açıklanacak. SBS'yi kazanan öğrencilerin tercihleri 9-23 Temmuz tarihleri arasında okul müdürlükleri tarafından alınacak. Öğrenciler 12 tercih yapabilecek. Yerleştirme sonuçları ise 29 Temmuz 2010'da ilan edilecek.

İlköğretim 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları ise 6 Ağustos 2010'da açıklanacak.

2010-2011 eğitim-öğretim yılı, 20 Eylül 2010 Pazartesi günü başlayacak.

E

ekim

Misafir
benim oğlan seviniyor bile.hem karne sevinci,hem hediye sevinçi,en önemlisi tatil sevincini yaşıyor......

ama tüm çocuklar hak edior artık........

-sumeyye

Daimi Üye
Tepki
4.990
evet bir sene daha bitti çocuklar çok çalıştılar ve hak ettiler bütün öğrencilere iyi tatiller dilerim emeğine sağlık

frezya16

Aktif Üye
Tepki
105
Kızım karnesini aldı hepsi 5 derslerinin,takdir aldı
bakalım 5. sınıf nasıl geçecek,yazın dinlensinler kışa yine dersler sınavlar onları bekliyo.
Karne alan bütün çocukları öpüyorum hepsi tatili haketti.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar