Buharda Pirinç Unu Keki

burgazkartal

Aktif Üye
Katılım
26 Ekim 2010
Mesajlar
256
Tepki
208
Puan
43
Yaş
64
Konum
istanbul
Buharda Pirinç Unu Keki Tarifi

Malzemeler:

Hindistan cevizi
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
5 su bardağı pirinç unu
1/2 su bardağı su
250 gr. tereyağı
forumdasbuhardapirinunu.jpg

Yapılışı:

Tereyağını eritin. Derin bir kaba koyun. Yumurtaları çırpın ve tereyağını üzerine ilave ederek birlikte biraz daha çırpın. Sütü ekleyerek biraz daha karıştırın. Kabartma tozunu unun içine karıştırın. Daha sonra unu topaklanmasın diye yavaş yavaş karıştırarak tereyağı, yumurta ve süt karışımına ilave edin. Hazırladığınız karışıma suyu da ilave ederek tekrar iyice kanştınp biraz sıvı, akıcı bir hamur elde edin.

Küçük kek kaplarının içini tereyağı ile yağlayarak, hazırladığınız hamurla doldurun. Üzerlerine bir parça hindistan cevizi rendesi serperek buhar tenceresinde pişirin.

Buhar tencereniz yoksa, büyük bir tencereye 1/3 miktarda kaynamış su koyun. İçine sığabilecek ve boy olarak yarısını geçmeyecek bir başka tencereyi ters çevirerek tencerenin dibine oturtun. Keklerinizi küçük bir süzgece koyarak bu ters çevrilmiş tencerenin üzerine süzgecin dibi suya değmeden oturtun. Kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar pişmesini takip ederek pişirin. Pişen kekleri kaplarından çıkartarak servis tabağına dizin ve çayın yanında servis yapın
 

Ahraz

Daimi Üye
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
2.593
Tepki
2.292
Puan
113
Konum
...
paylaşım için teşekkürler,nefis görünüyor:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst