burgazkartal
Aktif Üye
Buharda Pirinç Unu Keki Tarifi
Malzemeler:
Hindistan cevizi
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
5 su bardağı pirinç unu
1/2 su bardağı su
250 gr. tereyağı
Yapılışı:
Tereyağını eritin. Derin bir kaba koyun. Yumurtaları çırpın ve tereyağını üzerine ilave ederek birlikte biraz daha çırpın. Sütü ekleyerek biraz daha karıştırın. Kabartma tozunu unun içine karıştırın. Daha sonra unu topaklanmasın diye yavaş yavaş karıştırarak tereyağı, yumurta ve süt karışımına ilave edin. Hazırladığınız karışıma suyu da ilave ederek tekrar iyice kanştınp biraz sıvı, akıcı bir hamur elde edin.
Küçük kek kaplarının içini tereyağı ile yağlayarak, hazırladığınız hamurla doldurun. Üzerlerine bir parça hindistan cevizi rendesi serperek buhar tenceresinde pişirin.
Buhar tencereniz yoksa, büyük bir tencereye 1/3 miktarda kaynamış su koyun. İçine sığabilecek ve boy olarak yarısını geçmeyecek bir başka tencereyi ters çevirerek tencerenin dibine oturtun. Keklerinizi küçük bir süzgece koyarak bu ters çevrilmiş tencerenin üzerine süzgecin dibi suya değmeden oturtun. Kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar pişmesini takip ederek pişirin. Pişen kekleri kaplarından çıkartarak servis tabağına dizin ve çayın yanında servis yapın
Malzemeler:
Hindistan cevizi
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
5 su bardağı pirinç unu
1/2 su bardağı su
250 gr. tereyağı
Yapılışı:
Tereyağını eritin. Derin bir kaba koyun. Yumurtaları çırpın ve tereyağını üzerine ilave ederek birlikte biraz daha çırpın. Sütü ekleyerek biraz daha karıştırın. Kabartma tozunu unun içine karıştırın. Daha sonra unu topaklanmasın diye yavaş yavaş karıştırarak tereyağı, yumurta ve süt karışımına ilave edin. Hazırladığınız karışıma suyu da ilave ederek tekrar iyice kanştınp biraz sıvı, akıcı bir hamur elde edin.
Küçük kek kaplarının içini tereyağı ile yağlayarak, hazırladığınız hamurla doldurun. Üzerlerine bir parça hindistan cevizi rendesi serperek buhar tenceresinde pişirin.
Buhar tencereniz yoksa, büyük bir tencereye 1/3 miktarda kaynamış su koyun. İçine sığabilecek ve boy olarak yarısını geçmeyecek bir başka tencereyi ters çevirerek tencerenin dibine oturtun. Keklerinizi küçük bir süzgece koyarak bu ters çevrilmiş tencerenin üzerine süzgecin dibi suya değmeden oturtun. Kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar pişmesini takip ederek pişirin. Pişen kekleri kaplarından çıkartarak servis tabağına dizin ve çayın yanında servis yapın