E
esmanur
Misafir
Malzemeler
* 125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
* 1 çay bardağı irmik
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* bir fiske tuz
* bir paket vanilya
* yarım paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
Şerbeti için
* 3 su bardağı su
* 3.5 su bardağı şeker
* yarım limon suyu
Bülbül konağının yapılışı
* Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
* Hamuru merdaneyle yarım cm.kalınlığında açın
* Bir çay bardağı yardımıyla keserek daireler elde edin.
* Bu dairelerin yarısının orta kısmını bir sürpriz yumurta kabı kardımıyla keserek simit şekli verin.
* Bir yuvarlak hamur bir simit şeklinde hamuru üstüste dizip içi boş yuvalar elde edin.Yalnız iki şeklinin arasına yumurta sürüp birbirine yapıştırın
* isterseniz üzerlerine de yumurta sarısı sürebilirsiniz.
* 175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.
* Sıcak şerbete ılık tatlılardan atıp kevgirle hafifçe şerbete bastırın.
* 1 dakika bekletip çıkarın.Diğer tatlılarıda bu şekilde yapın.Bir tepsiye dizin.Kalan şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.
* Herbir tatlının içine yarım ceviz koyup üzerine evde hazırladığınız bir kremadan dökün.Ben yumurta akından yaptığım kolay krem şanti koydum.
* kremayı, servis edeceğiniz zaman üzerine koymanız daha iyi olur.
alıntı