Bulgurlu Börek Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Malzemeler,
  • 2 adet yufka
Harcı için,
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için,
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
Hazırlanışı,
  1. Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
  2. Tavaya zeytinyağını alıp soğanları ekleyip kavurun.
  3. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  4. Bulgur ve suyu ilave edip karıştırıp tavanın kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra ceviz baharatları ekleyip tavayı ocaktan indirin.
  6. Harcı ocaktan indirip soğuması için bekletin.
  7. Yufkaları tezgâha serip dörde böldükten sonra her parçayı tekrar 2 parçaya kesin.
  8. Geniş olan kısmına bulgurlu harçtan yerleştirerek sigara böreği gibi sarın.
  9. Açılmaması için uçlarını ıslatarak yapıştırın.
  10. Yumurtayı bir kâsede çırpıp börekleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.
  11. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizin ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.123
Puan
113
Konum
;)
Nefis oluyor tavsiye ederim, emeğine sağlık naz.
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
Bunun benzerini yapıyorum çok güzel oluyor gerçekten...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst