incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
ALINTI
- Yarım kilodan biraz fazla haşlanmış patates
- 3 fincan ince köftelik bulgur (küçük neskafe fincanı)
- 1 soğan (rendelenmiş)
- 5 adet sarımsak
- 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
- karabiber
- kırmızı pulbiber
- tuz
- kimyon
- yenibahar
- kuru nane
- Kızartmak için sıvıyağ
- Köfteleri bulamak için yumurta
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
- Patatesleri haşlayıp,kabuklarını soyun.Derin bir kaba alın.
- Patateslerin üzerine ince bulguru ilave edip elinizle patatesler sıcakken yoğurun.Patateslerin sıcaklığı ile bulgur yumuşuyor.
- Soğan,sarımsak,sıvıyağ,tuz ve diğer baharatları ekleyip iyice yoğurun.
- Küçük parçalar alıp elinizle resimdeki gibi şekil verip çırpılmış yumurtaya batırıp çok az sıvıyağda kızartın.(Bu aşamada yağın sıçramamasına dikkat edin)
- İsterseniz kızartmadan da servis edebilirsiniz.
ALINTI