Bulgurlu Pırasa Yemeği

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
1/2 çay bardağı sıvıyağMalzemeler:
1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
1/2 çay bardağı sıvıyağ

1/2 kg pırasa (yıkanmış ve yarım parmak kalınlığında doğranmış)
2 su bardağı kaynamış su
1/2 çay bardağıbulgur(ayıklanmış ve yıkanmış)
1/2 limonun suyu


Hazırlanışı:

Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun.
Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun.
Suyu ekleyin. Bir miktar pişince bulguru ekleyin. (önceden eklerseniz bulgurlar lapa olabilir.)
Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.

Not: limonu 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemek daha lezzetli olur ama pişme süresi uzar.Afiyet olsun
ferah.th.jpg
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.317
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Pirasayi cok severim ama bu yemegi hic duymamistim. -hmm
 
OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
bu benim uydurmam canım,benim kızlar bulguru başka türlü yemiyor yolunu böyle buldum:kptmya:ama çok lezzetli oluyor :lululu:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.495
Puan
113
Konum
İstanbul
Resmini göremiyorum (merakta etmedim değil :) ) pırasayı her yemeğe koyacak kadar severim tarifinde güzele benziyor denenebilir eline sağlık...
 
OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
resmi tekrar yükledim ImageShack tan umarım olmuştur:)
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Pırasıyı ekşili, pirinçli yaparım ben; ama bu da güzele benziyor.

Ellerine sağlık. :hhhhhh:
 

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
bende bulguurlu hiç denemedim genelde pirinçli yapıyorum havuç ve limonla.. bunuda deneyecem güzel olur kesin
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Ben böyle de yaparım güzel oluyor kışın pırasayı çok kullandığım için.değişik şekillerde pişiriyorum.emeğine sağlık:sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst