1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
1/2 çay bardağı sıvıyağMalzemeler:
1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 kg pırasa (yıkanmış ve yarım parmak kalınlığında doğranmış)
2 su bardağı kaynamış su
1/2 çay bardağıbulgur(ayıklanmış ve yıkanmış)
1/2 limonun suyu
Hazırlanışı:
Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun.
Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun.
Suyu ekleyin. Bir miktar pişince bulguru ekleyin. (önceden eklerseniz bulgurlar lapa olabilir.)
Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.
Not: limonu 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemek daha lezzetli olur ama pişme süresi uzar.Afiyet olsun
1/2 çay bardağı sıvıyağMalzemeler:
1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 kg pırasa (yıkanmış ve yarım parmak kalınlığında doğranmış)
2 su bardağı kaynamış su
1/2 çay bardağıbulgur(ayıklanmış ve yıkanmış)
1/2 limonun suyu
Hazırlanışı:
Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun.
Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun.
Suyu ekleyin. Bir miktar pişince bulguru ekleyin. (önceden eklerseniz bulgurlar lapa olabilir.)
Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.
Not: limonu 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemek daha lezzetli olur ama pişme süresi uzar.Afiyet olsun