Burçlar değişti

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
fft2mm5356491.jpg

Burçlar değişti

Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, gökbilimciler arasında fırtına koparacak yeni bir çalışma yaptı

Üniversite, Güneş'in günümüzde 1 yıl boyunca hizasında bulunduğu burçlar ve burçlara geldiği tarih aralıklarını yeniden hesapladı. Burçların gün aralıklarının farklılaşmasıyla pek çok kişinin burcu değişti.

Gökbilimciler "Dünya, dönme ekseni hareketi nedeniyle 30 derece batıya kaydı. Dolayısıyla günümüzde burçlar, artık eski tarihlerinde değil" açıklamasında bulunurken, yeni hesaplamaya göre Başak burcu 44, Akrep burcuysa 6 günü kapsadı.

Gökbilimciler, 2 bin yıl önceki 'Tetrabiblos' adlı astroloji kitabında tanımlanan takımyıldızların (burçlar) günümüzde eski bölümlerine karşılık gelmediğini savundu. Hesaplamayla sayıları 12 olan burçlara da yeni bir burç olan "Yılancı" eklendi.
fft31_mf5356466.Jpeg

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Ben balık mı oldum :ne: olmaz kabul etmiyorum :nazo:

kelebegim

Sitenin Hikaye Yazarı
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
434
Ben yine Yay'ım :) Bazen Oğlak'a denk geliordu. O da yükselen brcumdu artık değil.

-Gizem-

Daimi Üye
Tepki
561
Çok saçma geldi bana bu iş. Nasıl Boğa burcu olurum ben ya? Tamamen zıttım benim boğa burcu. :acep: Evet ayrıca Yılancı' da neymiş :lengua:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar