Burma Tatlısı-Resimli

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
43
Konum
İstanbul
ankara_pasta_gonder_3732.jpg

MALZEMELER
500 gr. Un
1/2 Limon suyu
2 adat Yumurta sarısı
10 gr. Tuz
50 gr. Tozşeker
275 gr. Su
400 gr. Margarin
30 gr. Sıvıyağ
250 gr. Çekilmiş fındık.
Şurubu:
500 gr. Toz şeker
350 gr. Su
1/2Limon.(birlikte kaynatılır)

HAZIRLANIŞI
Un elenip, ortası havuz gibi açılır. Ortasına sıvıyağ, ŞEKER, tuz ve yumurta sarısını birbirine yedirip yıkatılır.Su da ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan hamurun ütü bıçakla çarpı atılarak, üzerine nemli bez konup 20 dk. dinlendirilir. Hamur açılıp, içine margarin konup dürülür, 1-2 cm. kalınlığında açılıp katlanır. Bu işlem 2 defa tekrarlanır, hamur 30 dk. daha dinlendirilir. Sonra merdane ile 1-2 cm. kalınlığında açılıp, 5x15 cm. ebatlarında kesilir, çırpılmış yumurta ve fındığı bulanıp, iki ucundan tutularak kıvrılır. Bir tepsiye dizilerek 25 dk. pişirilip, şurubu verilir.


 

su.ay

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.293
Tepki
1.545
Puan
113
Yaş
47
Konum
kayseri
hımmm nefis görünüyor.bayılrım burmaya. emeğine sağlık.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst