Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de
çileğin de
çiğ etin de favori 'mekânları' var.
Üst:
Peynir
pişmiş yemek
salata
tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün
tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.
Orta:
Süt
süzme yoğurt
yoğurt
krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.
Sebzelik:
Çilek
böğürtlen vs. mantar
yeşil salata
yapraklı sebzeler
maydanoz
taze nane
dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir. Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil. Muz
papaya
mango gibi egzotik meyve
portakal
mandalina gibi turunçgilleri
domatesleri buzdolabında koymayın
tatları kaybolur.
Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.
Kapı:
Tereyağı
margarin
yumurta
açılmış reçel kavanozları
içecekler
salata sosları vs. kapıda gözlerde yerini buluyor. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin. Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler.
Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin. İsterseniz
doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur.
Alt:
Çiğ et ve balık alta. Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir. Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz.
Üst:
Peynir
Orta:
Süt
Sebzelik:
Çilek
Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.
Kapı:
Tereyağı
Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin. İsterseniz
Alt:
Çiğ et ve balık alta. Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir. Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz.