Buzdolabini Dogrumu Yerlestiriyoruz Acaba?

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de
smilev.gif
çileğin de
smilev.gif
çiğ etin de favori 'mekânları' var.

k37wvr.jpg

Üst:
Peynir
smilev.gif
pişmiş yemek
smilev.gif
salata
smilev.gif
tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün
smilev.gif
tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.

Orta:
Süt
smilev.gif
süzme yoğurt
smilev.gif
yoğurt
smilev.gif
krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.

Sebzelik:
Çilek
smilev.gif
böğürtlen vs. mantar
smilev.gif
yeşil salata
smilev.gif
yapraklı sebzeler
smilev.gif
maydanoz
smilev.gif
taze nane
smilev.gif
dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir. Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil. Muz
smilev.gif
papaya
smilev.gif
mango gibi egzotik meyve
smilev.gif
portakal
smilev.gif
mandalina gibi turunçgilleri
smilev.gif
domatesleri buzdolabında koymayın
smilev.gif
tatları kaybolur.

Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.

Kapı:
Tereyağı
smilev.gif
margarin
smilev.gif
yumurta
smilev.gif
açılmış reçel kavanozları
smilev.gif
içecekler
smilev.gif
salata sosları vs. kapıda gözlerde yerini buluyor. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin. Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler.

Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin. İsterseniz
smilev.gif
doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur.

Alt:
Çiğ et ve balık alta. Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir. Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz.
images.gif

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Teşekkürler canım. Ben sebzelik böşümümü kullanmıyorum. Oraya tüm bakliyatlarımı koyuyorum. Sebze ve meyvelerimi de Tupperware kaplarında saklıyorum.:hihi:

fakad

Yeni Üye
Tepki
3
Teşekkürler canım. Ben sebzelik böşümümü kullanmıyorum. Oraya tüm bakliyatlarımı koyuyorum. Sebze ve meyvelerimi de Tupperware kaplarında saklıyorum.:hihi:

ÇOK TA İYİ YAPIYORSUNUZ, ARTIK MUTFAĞINIZDA HİÇBİR YİYECEĞİNİZİ ATMAMAK SİZİ MUTLU DA EDİYORDUR.BEN DE TUPPERWARE KULLANIYORUM ÖZELLİKLE SERA ÜRÜNLERİNİ. BUZDOLABIM HEM TERTEMİZ, HEM DE DÜZENLİ VE TÜM YİTECEKLERİM HER DAİM TAPTAZE-alkis

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar