Büzgülü Börek

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
buzguluborek.jpg


MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı süt
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı sıvıyağ
150 g peyaz peynir
Susam ve çörekotu


HAZIRLANIŞI

Bir kasede süt, yumurta ve sıvıyağı çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım yufkayı tezgaha serin, üzerine fırçayla sütlü karışımdan sürün ve beyaz peynir ufalayın. Yufkanın iki uzun kenarını biraz içe doğru katlayıp büzdürün. 4 parçaya kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Böreğin üzerine kalan sosu da sürüp, susam ve çörekotu serpin. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst