Buzlu Fesleğen Çayı
Malzemeler 6 su bardağı su Yarım demet fesleğen yaprağı (10-12 adet kadar) 5 top limonlu dondurma (ya da yapabilirseniz 5 top limonlu sorbe de olabilir)
Tarif • Bir tencere ya da bir çaydanlığa suyu koyup kaynatın.
• Kaynayınca içine fesleğen yapraklarını atıp, 5 dakika kadar demleyip, altını söndürün ve soğumaya bırakın.
• Bu arada mutfak robotuna dondurmaları koyup, üzerine soğumuş fesleğen çayını ekleyin.
• 2-3 dakika kadar karışım köpük köpük olana değin robotta karıştırın.
• Sonra büyük boy cam bardakların içine doldurun ama servise sunmadan once, yapabilirseniz içine incecik dövülmüş buz parçaları atın, fesleğen yaprağıyla süsleyin.
Not Hani her çeşit otun çayı yapılıyor ya… İşte fesleğende o müthiş kokusu ile bu modadan nasibini almış. Ama bu çay soğuk hatta buz gibi tadıyla yaz geceleri için çok uygun. Hele Alaçatı’daki o eski tütün deposunda içtiğim çayı hala arıyorum...
Ekolay