Çakma Cafe’de Paris Soslu Bonfile

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.393
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Çakma dedim çünkü sosun tarifi Cola'nınki gibi gizli , sadece Pariste aynı isimli cafede hazırlanıyormuş. Orjinal tarifinde , yanında patates kızartması yada fırın patates ile servis ediliyor.
Diğer önemli noktada aslında bonfile ile yapılıyor ama ben bu tarif için antrikotu tercih ediyorum.

attachment.php


attachment.php



Malzemeler:

100 gr. tereyağı
1 adet doğranmış soğan
4 diş sarımsak
50 ml krema
1 çorba kaşığı hardal
1/2çorba kaşığı ketçap
1/2 bağ ince doğranmış maydanoz
1çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Dört adet dana antrikot

Tarif:

1- Tavada tereyağı kısık ateşte eritilir.

2- Doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilip kısık ateşte kavrulur.

3- Diğer yanda bonfile baharatlarla marina edilip başka bir tavada pişirilir veya ızgara yapılır.

4- Sotelenmiş soğan ve sarımsağa hardal, ketçap ve köri eklenip karıştırılır. Pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilir.

5- Doğradığımız maydanozlar ve en son krema ilave edilip bir taşım kaynatılır. Pişen veya ızgara olan etin üzerine dökülüp servisi yapılır.

*Eti ızgara tavada her iki tarafına da yağ sürerek pişirebilirsiniz , ızgara tavada pişiremeyenler için düdüklüde haşlayıp , daha sonra tavada çevirmelerini önerebilirim.

Afiyet olsun :buyrun:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Offff yemede yanında yat :bayil:çok güzel görünüyor paylaşımın için teşekkürler Lilim:huhuu::huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst