LiLi
Daimi Üye
Çakma dedim çünkü sosun tarifi Cola'nınki gibi gizli , sadece Pariste aynı isimli cafede hazırlanıyormuş. Orjinal tarifinde , yanında patates kızartması yada fırın patates ile servis ediliyor.
Diğer önemli noktada aslında bonfile ile yapılıyor ama ben bu tarif için antrikotu tercih ediyorum.
Malzemeler:
100 gr. tereyağı
1 adet doğranmış soğan
4 diş sarımsak
50 ml krema
1 çorba kaşığı hardal
1/2çorba kaşığı ketçap
1/2 bağ ince doğranmış maydanoz
1çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Dört adet dana antrikot
Tarif:
1- Tavada tereyağı kısık ateşte eritilir.
2- Doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilip kısık ateşte kavrulur.
3- Diğer yanda bonfile baharatlarla marina edilip başka bir tavada pişirilir veya ızgara yapılır.
4- Sotelenmiş soğan ve sarımsağa hardal, ketçap ve köri eklenip karıştırılır. Pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilir.
5- Doğradığımız maydanozlar ve en son krema ilave edilip bir taşım kaynatılır. Pişen veya ızgara olan etin üzerine dökülüp servisi yapılır.
*Eti ızgara tavada her iki tarafına da yağ sürerek pişirebilirsiniz , ızgara tavada pişiremeyenler için düdüklüde haşlayıp , daha sonra tavada çevirmelerini önerebilirim.
Afiyet olsun :buyrun:
Diğer önemli noktada aslında bonfile ile yapılıyor ama ben bu tarif için antrikotu tercih ediyorum.
Malzemeler:
100 gr. tereyağı
1 adet doğranmış soğan
4 diş sarımsak
50 ml krema
1 çorba kaşığı hardal
1/2çorba kaşığı ketçap
1/2 bağ ince doğranmış maydanoz
1çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Dört adet dana antrikot
Tarif:
1- Tavada tereyağı kısık ateşte eritilir.
2- Doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilip kısık ateşte kavrulur.
3- Diğer yanda bonfile baharatlarla marina edilip başka bir tavada pişirilir veya ızgara yapılır.
4- Sotelenmiş soğan ve sarımsağa hardal, ketçap ve köri eklenip karıştırılır. Pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilir.
5- Doğradığımız maydanozlar ve en son krema ilave edilip bir taşım kaynatılır. Pişen veya ızgara olan etin üzerine dökülüp servisi yapılır.
*Eti ızgara tavada her iki tarafına da yağ sürerek pişirebilirsiniz , ızgara tavada pişiremeyenler için düdüklüde haşlayıp , daha sonra tavada çevirmelerini önerebilirim.
Afiyet olsun :buyrun: