Cam Agaci Kekleri-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler

3 yumurta

75 g seker

25 g nisasta ( 1 tepeleme yemek kasigi)

25 g un ( 1 " " " )

100 g ince cekilmis badem

Süslemek icin:

150 g pudra sekeri

200 g beyaz cikolata

150 g cekilmis antep fistigi

1/2 limon suyu

ayrica

yagli firin kagidi

10-12 Kagit raptiyesi

Yapilisi:

°Yagli firin kagitlarindan capi 16 cm olacak sekilde 10-12 daire kesin.
(ben fincan tabaklarini kalip olarak kullandim.
°Kesilen dairenin bir tarafini ortasina kadar kesin ve iki ucundan tutarak huni olacak sekilde katlayin ve kagit raptiyesi ile tutturun.
°Yumurta beyazini bir tutam tuz ile cirpin yavas yavas sekeri ilave edin ve kar haline getirin.
°Yumurta sarilarini unu ,nisastayi ve bademide bu karisima ekleyin.Bu asamada tahta kasik ile tek yöne karistirin.
°Hamuru bir dolap posetine koyun ve ucunu kesin(poset kullanmaniz daha temiz calismanizi saglayacak)Hazirlanan hunilere 1 parmak kalacak sekilde paylastirin.Sonra bu hunileri fincanlarin icine düzgün oturtun.Firin tepsisine dizin.
°180 dereceli firinda 15-20 dakika pisirin.(korkmayin fincanlara bir sey olmuyor.!



°Beyaz cikolatayi benmari usulü eritin.Pisen kekleri kagitarindan cikarin.Firca yardimi ile altta bir parmak kalinliginda yeri birakarak cikolatayi sürün ardindan antep fistigina bulayin.

°Pudra sekerini yarim limon suyu ile karistirin (fazla sulu olmamasin)ve bu glasürü cam agaclarini tepesine kasik yardimi ile dökün.

°Servis etmeden kar efekti icin pudra sekerini serpmeyi unutmayin..Saklama kabinda 2 hafta kalabiliyor...

.

Serap diyor ki....Kagitlari ve raptiyeleri atmayin üzerindeki kek parcalari iyice kuruduktan sonra elinizle temizleyip birdahaki sefere tekrar kullanabilirsiniz..



alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst