incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler :
125 gr. tereyağı
1,5 Türk kahvesi fincanı tozşeker
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un
20 adet küçük ,renkli cam şeker
pişirmek için yağlı kağıt
![%C5%9Fek-kalp.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F_aN6FNVgxuZg%2FRdyhAHFIXyI%2FAAAAAAAAAwU%2FLSFYM60HzUI%2Fs320%2F%25C5%259Fek-kalp.jpg&hash=04a0f48619c1db2403c820725b25df83)
Malzemeler :
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Elenmiş un ve vanilyayı ilave ederek yoğurup elimize yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz. Hamuru buzdolabında yarım saat kadar dinlendirdikten sonra merdane ve biraz un yardımıyla yarım cm. kalınlığında açarak var ise şekilli kurabiye kalıplarıyla ,yok ise bir çaybardağının ağız kısmıyla kesiyoruz. Kestiğimiz hamurların ortalarına küçük bir şişe kapağı yada var ise daha küçük bir kalıp ile keserek pencereler açıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kestiğimiz hamurları ikişer cm. aralıklarla diziyoruz. Gelen birkaç soru üzerine kullandığım cam şekerlerin fotoğrafını da ekledim... Bakkalda ,marketlerde satılan bildiğiniz ,çocukluğunuzdan beri yediğiniz ,misafirlere ikram edilen ,şeffaf ,sert şekerlerden kullanıyoruz. Cam şekerleri renklerine göre ayırarak iri iri kırıyoruz. ****l havan bu iş için çok ideal... Kestiğimiz hamurların ortalarına açtığımız pencerelere ,kırdığımız şekerlerden farklı renklerde ve pencerenin dışına taşmayacak şekilde ikişer üçer parça yerleştiriyoruz. Tüm kurabiyeler için aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar üzerleri kızarmayacak şekilde pişiriyoruz. Kurabiyeyi ucundan tutup kaldırmak ister gibi yaptığınızda hamur kısım rahatlıkla yağlı kağıttan ayrılıyor ise kurabiyeler pişmiş demektir. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp eriyen şekerlerin donup sertleşmesi için 5-6 dakika fırın tepsisinde bekleterek tepsiden çıkarıyoruz. En az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra çay ya da kahve ile servis yapıyoruz.
![100_2854.jpg](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com%2F_aN6FNVgxuZg%2FRfML0AKuAII%2FAAAAAAAABEQ%2FgEz571M62xA%2Fs320%2F100_2854.jpg&hash=b408856049f089387c34bd763164a717)
Afiyet olsun...
ALINTI
![100_2369-1.jpg](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com%2F_aN6FNVgxuZg%2FReVm3lmOehI%2FAAAAAAAAA2s%2FwDkhdHyW9M8%2Fs400%2F100_2369-1.jpg&hash=c728ee61e6db6d5d7c9b814e192acdf2)
125 gr. tereyağı
1,5 Türk kahvesi fincanı tozşeker
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un
20 adet küçük ,renkli cam şeker
pişirmek için yağlı kağıt
![%C5%9Fek-kalp.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F_aN6FNVgxuZg%2FRdyhAHFIXyI%2FAAAAAAAAAwU%2FLSFYM60HzUI%2Fs320%2F%25C5%259Fek-kalp.jpg&hash=04a0f48619c1db2403c820725b25df83)
Malzemeler :
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Elenmiş un ve vanilyayı ilave ederek yoğurup elimize yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz. Hamuru buzdolabında yarım saat kadar dinlendirdikten sonra merdane ve biraz un yardımıyla yarım cm. kalınlığında açarak var ise şekilli kurabiye kalıplarıyla ,yok ise bir çaybardağının ağız kısmıyla kesiyoruz. Kestiğimiz hamurların ortalarına küçük bir şişe kapağı yada var ise daha küçük bir kalıp ile keserek pencereler açıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kestiğimiz hamurları ikişer cm. aralıklarla diziyoruz. Gelen birkaç soru üzerine kullandığım cam şekerlerin fotoğrafını da ekledim... Bakkalda ,marketlerde satılan bildiğiniz ,çocukluğunuzdan beri yediğiniz ,misafirlere ikram edilen ,şeffaf ,sert şekerlerden kullanıyoruz. Cam şekerleri renklerine göre ayırarak iri iri kırıyoruz. ****l havan bu iş için çok ideal... Kestiğimiz hamurların ortalarına açtığımız pencerelere ,kırdığımız şekerlerden farklı renklerde ve pencerenin dışına taşmayacak şekilde ikişer üçer parça yerleştiriyoruz. Tüm kurabiyeler için aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar üzerleri kızarmayacak şekilde pişiriyoruz. Kurabiyeyi ucundan tutup kaldırmak ister gibi yaptığınızda hamur kısım rahatlıkla yağlı kağıttan ayrılıyor ise kurabiyeler pişmiş demektir. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp eriyen şekerlerin donup sertleşmesi için 5-6 dakika fırın tepsisinde bekleterek tepsiden çıkarıyoruz. En az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra çay ya da kahve ile servis yapıyoruz.
![100_2854.jpg](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com%2F_aN6FNVgxuZg%2FRfML0AKuAII%2FAAAAAAAABEQ%2FgEz571M62xA%2Fs320%2F100_2854.jpg&hash=b408856049f089387c34bd763164a717)
Afiyet olsun...
ALINTI
![100_2369-1.jpg](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com%2F_aN6FNVgxuZg%2FReVm3lmOehI%2FAAAAAAAAA2s%2FwDkhdHyW9M8%2Fs400%2F100_2369-1.jpg&hash=c728ee61e6db6d5d7c9b814e192acdf2)