Canlı Görünüm için Hangi Fondöteni Kullanmalı?

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Fondöten, cildinde sorun olmayan kişiler için kullanılması çok gerekli olmayan bir ürün gibi görünebilir fakat bütünlük açısından yoğun kapatıcı olmasada hafif bir fondöten kullanmakta yarar var. Ciltteki renk farklılıklarını eşitlemede, allığın rengini tam olarak göstermesini sağlayıp uzun süre kalmasında etkili olacaktır. Canlı ve parlak göstermesi için nemlendirici ve ışığı yansıtıcı pigmentlerin bulunduğu bir fondöten seçmekte yarar var. Önerebileceğim ürünler;

Clinique Even Better Makeup SPF 15 :C Vitamini, antioksidanlar ve mineraller içeriyor ve aydınlık – pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. İçinde 15 spf bulunması zaten güzel olan cildinin güneşin kötü etkilerinden korunmasını sağlar. Fiyatı :59 TL

MAC Face & Body Foundation : Oldukça ince dokulu bir fondöten. Fiyatı:72 TL

Jane Iredale Liquid Mineral Foundation: Çeşit çeşit minerallerin bileşiminden oluşan tamamen doğal, kimyasallardan uzak hafif kapatıcı özellikli bir fondöten. Işığı yansıtan pigmentler içerdiğinden cildini canlı ve parlak gösterecektir.Fiyatı 119 TL

Alıntıdır!

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
90338ecb368a.gif

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Fondoten konusunda iyi araştırmalı yapılmalı , bazı fondotenler sanki plastik maske makyajı gibi duruyor suratta , hiç hoşlanmıyorum.
Hem doğal durmalı hem kapatıcılığı süper olmalı , uzun süre dayanmalı , sağlığa zararlı olmamalı :D

Kriterlerim bunlar.

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Benim cildim karma bir cilt olduğundan dolayı su bazlı fondöten tercih ediyorum. Zaten özel günler harici hayatta suratıma fondöten sürmem:ayna:

Bunun içinde Inglot'tan aldım fondötenimi. Çok memnunum. En ufak bir fazlalık göstermiyor cildimde-ciko

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Benim cildim karma bir cilt olduğundan dolayı su bazlı fondöten tercih ediyorum. Zaten özel günler harici hayatta suratıma fondöten sürmem:ayna:

Bunun içinde Inglot'tan aldım fondötenimi. Çok memnunum. En ufak bir fazlalık göstermiyor cildimde-ciko

Benimde karma maalesef ki :dertli:
Memnun musun canım sen , fiyatı ne kadar?

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Memnunum canım; ama dediğim gibi sık kullanmıyorum. Sadece özel günlerde..

55 TL'ye almıştım canım. Fiyatının değişeceğini sanmıyorum.

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Bu ürünü geçen eczanede görmüştüm; ama bakma fırsatım olmadı. :sinifsinif:

buket

Aktif Üye
Tepki
179
önceden ihtiyaç duymuyordum ama artık benimde almam gerekiyor ama ne alacağıma karar verememiştim üstelik fondöten ler hakkında hiç bir bilgim yok.. en azından biraz bilgi edineceğim sayenizde..

teşekkürler..

_emos_

Daimi Üye
Tepki
5.511
Fondoten önemli gerçekten orjinal bir marka olması ve alta iyi bi nemlendirici sürülmesi gerekiyor bence...birde cilt tipine göre seçilirse ..güzel duruyor..

buket

Aktif Üye
Tepki
179
Fondoten önemli gerçekten orjinal bir marka olması ve alta iyi bi nemlendirici sürülmesi gerekiyor bence...birde cilt tipine göre seçilirse ..güzel duruyor..

teşekkür ederim satıcılar sanırım yardımcı olurlar

yavaş yavaş sürmeyi öreneceğim bende..
sonra yaptığım makyajlarımı fırsat buldukça sizinle paylaşırım :basakk:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar