Cannoli Kremalı Puf

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.551
Puan
113
Konum
Kocaeli
foodess_1364200362.jpg


Malzemeler
  • 1 su bardağı sıcak su
  • ½ su bardağı tuzsuz tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • ½ tatlı kaşığı tuz
Cannoli Krema
  • 1 su bardağı ricotta peyniri
  • 1 su bardağı mascarpone peyniri
  • ½ tatlı kaşığı vanilya özü
  • ½ su bardağı pudra şekeri
  • ¼ tatlı kaşığı tarçın


Tarif
  • Fırınınızı 220 dereceye getirin.
  • Fırın tepsinizi pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Orta boy bir sos tenceresinde sıcak suyu,tereyağı,şekeri ve tuzu tahta bir kaşık ile karıştırın ve unu bir seferde ekleyerek karıştırmayı hiç bırakmadan hamuru toparlayın.
  • Ateşten alıp yumurtaları teker teker ilave edin ve karıştırın.
  • Harcı krema torbasına alıp pişirme kağıdının üzerine istediğiniz şekli vererek aralıklar ile sıkın.
  • 15 dakika bu ısıda pişirin ve 15 dakika sonrasında ısıyı 175 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Fırın kapısını pişirme süresince açmayın.
  • Içinin kreması için,bütün malzemeyi karıştırın ve krema torbasına alın.
  • Hazırladığınız pufları ortadan bölüp içine krema sıkın ve pudra şekeri ile süsleyip servis edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst