![1503_198.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fi.ekolay.net%2Fi%2Fmahmure%2Fyemek%2F1503_198.jpg&hash=415c21604a8acb286bcaaa7d9328ac47)
Cantık Tava Lokumu
Malzemeler
1 çay bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz maya 4 su bardağı un 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz Üzeri için; 150 gr eritilmiş zeytinyağlı margarin Harcı için; 200 gr kıyma 3 adet patates 2 adet kuru soğan 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Tarif •
Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup, maya eriyene kadar elinizle karıştırın.
• Üzerine yoğurt, sıvıyağı ve tuz ilave edip, karıştırmaya devam edin.
• 4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup, yumuşak bir hamur hazırlayın.
• Hamuru, mayalanması için üzeri örtülü olarak 25 dakika bekletin.
• Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin.
• Tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın.
• Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın.
• Elinizi sıvıyağa batırarak, mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın.
• Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp, içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatın.
• Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin.
• Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin.
• 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
ekolay