Çarkıfelek Tatlısı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
carkifelek_tatlisi_c2e8eba0_4c8a_449e_b2fb_690acde37e7a (1).jpg


Çarkıfelek Tatlısı


Hamur için;

•1 çay bardağı ayçiçek yağı

•1 çay bardağı süt

•2 yumurta

•1 paket kabartma tozu

•3 yemek kaşığı kakao

•Yarım paket yaş maya

•Un


Şerbet için;

•6 su bardağı su

•5 su bardağı toz şeker

•1 dilim limon


Üzeri için;


•Toz Antep fıstığı


Tarif:

•Şerbet için su, toz şeker ve 1 dilim limonu tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5-7 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

•Hamur için iki çukur kap alın. Birine yarım su bardağı un, süt, ayçiçek yağı, yumurta, maya ve kabartma tozunu alıp iyice karıştırın. Hamurun yarısını diğer kaba aktarın. Birinin içine kakao, diğerinin içine un ilave edip iki ayrı hamur hazırlayın.

•Hamurları merdaneyle ayrı ayrı açıp üst üste yerleştirin. Yuvarlayarak silindir şekli verin. Bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin.

•Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan hamurları şerbete atın. Şerbetini çekince süzüp servis tabağına alın. Soğuyunca üzerine toz Antep fıstığı serpip servis yapın.

Tarif: lezzet.com
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben bunu hafta sonu falan yaparım :kurabiye: Yalnız şerbetteki miktarlar bana biraz fazla geldi kafama yatmadı onu değiştiririm büyük ihtimalle
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst