Çarkıfelek Tatlısı
Hamur için;
•1 çay bardağı ayçiçek yağı
•1 çay bardağı süt
•2 yumurta
•1 paket kabartma tozu
•3 yemek kaşığı kakao
•Yarım paket yaş maya
•Un
Şerbet için;
•6 su bardağı su
•5 su bardağı toz şeker
•1 dilim limon
Üzeri için;
•Toz Antep fıstığı
Tarif:
•Şerbet için su, toz şeker ve 1 dilim limonu tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5-7 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
•Hamur için iki çukur kap alın. Birine yarım su bardağı un, süt, ayçiçek yağı, yumurta, maya ve kabartma tozunu alıp iyice karıştırın. Hamurun yarısını diğer kaba aktarın. Birinin içine kakao, diğerinin içine un ilave edip iki ayrı hamur hazırlayın.
•Hamurları merdaneyle ayrı ayrı açıp üst üste yerleştirin. Yuvarlayarak silindir şekli verin. Bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
•Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan hamurları şerbete atın. Şerbetini çekince süzüp servis tabağına alın. Soğuyunca üzerine toz Antep fıstığı serpip servis yapın.
Tarif: lezzet.com