N
nuran34
Misafir
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açıyoruz. Ortaya yumurtayı kırıyoruz. Üzerine yoğurdu ve zeytinyağını döküyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Ortaya az da ılık su döküyoruz ve ortadan karıştırarak yoğurmaya başlıyoruz.
Akıcı kıvamda bir hamur elde etmek için yeteri kadar su ilave ediyoruz. Böreğin iç harcı için, ıspanak yapraklarını doğruyoruz. Pastırmayı da ince ince doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve zeytinyağını döküp harmanlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine akıcı kıvamdaki hamurun yarısını döküyoruz ve elimizle düzeltiyoruz. Üzerine doğradığımız ıspanağı ve pastırmayı yayıyoruz. Kalan hamuru da harcın üzerine döküp kapatıyoruz. Yumurta sarısını ve zeytinyağını karıştırıyoruz, hamurun üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
ÇAYKAMA BÖREĞİ
4,5 su b. un
2 su b. yoğurt
1 yumurta
yarım çay b. zeytinyağı
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
1 demet ıspanak
100 gr. pastırma
tuz
zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
zeytinyağı