MALZEMELER:
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin ( 250 gram erimiş)
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta ( sarısı içine akı üstüne)
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
Önce kuru malzemeler ve bir miktar un karıştırma kabına alınıp harmanlanır.
Yoğurma kabına eritilip ılıklaştırılmış margarin, yoğurt, sıvıyağ ve yumurta eklenip karıştırılır. Kuru karışım ilave edilip yoğurulur. Gerekirse un ilave edilir. Yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparılıp hafif unlanmış zeminde merdane ile açılıp şekilli kalıplarla kesilir. Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra çekirdeğe (susam veya haşhaş tohumuna da olabilir) batırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
alıntı..