Çemenli Humus

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.312
Tepki
83.862
Puan
113
Konum
İstanbul
592404702255.jpg


Çemenli Humus

MALZEMELER:

4 su bardağı nohut
10 su bardağı su
1 kahve fincanı limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tahin
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı pastırma çemeni
1 çay kaşığı tuz
Servis için :pastırma

YAPILIŞI:

Bir akşam önceden tuzlu suda ıslattığınız nohutları haşlayın. Sonra mikser veya süzgeç yardımıyla püre haline getirin. Daha sonra nohutlara limon suyu ve yağın bir kısmını ilave edin. Yağın kalan kısmını yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve hafifçe kızdırın. Sırasıyla önce dövülmüş sarmısak, kırmızıbiber, çemen ve tahin ilave edin. 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Önceden hazırlanan nohut püresinin içine karıştırarak lezzetlendirin. Gerekirse biraz daha tuz ilave edin. Ilık olarak pastırma ile servis yapın.

Takvim

 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
66.168
Tepki
59.046
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Teşekkürler canım görüsünü süper :mangal:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst