Ceviz şeklinde kurabiye

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.926
cevizdolu.jpg

CEVİZ KURABİYE

Gerekli malzemeler:
250 gr. katı yağ
1 yumurta
4 çorba kaşığı şeker
1 kabartma tozu
yeteri kadar un

iç malzeme:
1 kutu condensed milk (yoğunlaştırılmış şekerli süt )
yeteri kadar yarım ceviz içi

Yağ ve yumurta ilk planda iyice çırpılır. Şeker ilavesi ile çırpılmaya devam edilir.Şeker eriyince un ve kabartma tozu da eklenerek, yumuşak bir hamur yapılır.fındıktan biraz büyük ölçüde minik minik yuvarlanır.

Ceviz kurabiye kalıbı iyice yağlanır ve ocağın üstünde boşken ,arkalı önlü iyice ısıtılır. hazırlanan hamurlardan , kalıbın çukur tarafına konularak,iyice bastırılır.Arkalı önlü hafif kızarana kadar ocakta pişirilir. her seferinde değişik şekli saymazsak 8 tane yarım ceviz şekli elde edilir.Hamurlarımız bitinceye kadar bu işleme devam edilir.

Condensed milki tenekesiyle beraber 3,5 - 4 saat, düdüklüde ise bol su konularak 30 dak. kaynatın. Süre sonunda soğutup konserveyi açınca, rengi koyulaşmış,resimde görüldüğü gibi,oldukça yoğun bir karamel elde edeceksiniz.

İçi boş olarak pişmiş kurabiyelerimizin içini, karamelimizle doldurup üstine de yarım cevizimizi koyoyoruz.İsterseniz tek ceviz koyarak,ama içinin malzemesinden kısmayarak kapalı olarak da sunabilirsiniz. ama ben daima yarım şekli tercih etmişimdir.

cevizhamuru.jpg

cevizseklindekurabiyele.jpg

cevizkboc59f.jpg

karamel.jpg

cevizdolu.jpg

Alıntıdır...

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
bu kurabiyeyi gorunce,esim buna benzer bi kurabiye alir,tadina bayilirim,o aklima geldi,baya benzettim cunku,,,eger oyleyse tadi harikadir bununda,,,,denemek lazim,bu kaliptan yok ama olsun,

sagol canim,,,

G

guzelcem

Misafir
Zor kurabiyeye benziyor, eminim tadıda lezzetlidir canısı ellerine sağlık...:nk::cikolata::nk:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
çok ilginç ve güzel görünüyor,biraz zahmetli ama sonuç çok güzeldir eminim:nk:

goznuru

Daimi Üye
Tepki
396
:nk:cok guzel kalip olarak bos ceviz ici kullanilabilinir hamur icine konup elimizle bastirip cevizin seklini cikartabiliriz icini cukurlastirip firinladiktan sonra icine cikolatasi eklenip cevizle suslenir gibime geliyor denesemmi acaba ??

kuseyen

Daimi Üye
Tepki
2.715
ben cok severim bunlari.yalan soylemeyim kendim yapmadim ama aldim.cok lezzetliler.:nk:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar