incitanemtuana
Daimi Üye
85 Dakika
Porsiyon basina 320 Kilo kalori
6-8 Kişiliktir
MALZEMELER
200 gram un
180 gram ceviz
50 gram fındık
50 gram badem
250 gram tereyağı
Tozşeker
3 adet yumurta
150 gram pudraşekeri
Bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI
1. 2. Turta hamuru için 150 gram un, 100 gram tereyağı, 70 gram tozşeker, 1 adet yumurta sarısı ve bir tutam tuzu yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirip iki parçaya ayırın. Ayrı bir yerde yumuşatılmış 120 gram tereyağı, 150 gram pudraşekeri ve bir tutam tuzu çırpın. Elde ettiğiniz karışıma 2 adet yumurta ekleyin. Kabuğu soyulmamış 180 gram ceviz, 50 gram fındık ve 50 gram bademi 1 çay kaşığı tozşekerle birlikte blenderde çekin.
3. Kelepçeli kek kalıbına (26 cm çap, 5 cm yükseklik) 3-4 mm kalınlığında açtığınız turta hamurlarından birini yerleştirin. Hazırladığınız karışıma blenderde çektiğiniz kuruyemişleri ilave edin. 30 gram un ekleyip iç dolguyu hazırlayın.
4. 5. Turta hamuruyla kaplı kalıba iç dolguyu merkezden kenara doğru yayın. Üzerini ikinci turta hamuruyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Piştikten sonra kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.
ALINTI