Cevizli Burma Tatlısı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.922
Puan
113
Konum
İstanbul
cevizli_burma_tatlisi.jpg


Cevizli Burma Tatlısı

Malzemeler
• 6 baklava yufkası
• 150 gr eritilmiş tereyağı
• 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet İçin
• 4 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• 1/2 limon suyu
Yapılışı
1. Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.
2. Kaynadıktan sonra altını kısıp, kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
3. 3 yufkayı aralarına erittiğiniz tereyağını sürerek üst üste dizin.
4. Üzerine ceviz serpiştirin ve ve yufkaları oklavaya çok sıkmadan sarın.
5. Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek ve büzüştürerek oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye alın.
6. Diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın ve üzerlerine yağ sürün.
7. 190 C’ye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
8. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.
9. Dilimleyip üzerine ceviz serpiştirerek servis edin.

Notlar:
• Cevizli burmayı oklavadan kolaylıkla çıkarabilmeniz için yufkanızın taze olması gerekmektedir.
• Eğer cevizinizi kabuklu olarak satın alacaksanız kabuğunun açık sarı ve pürüzsüz olmasına dikkat etmelisiniz.
Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst