:catalbicak:CEVİZLİ ÇAY KEYFİ::catalbicak::catalbicak:
Malzemeler:
1 su bardağı (200 gr) ılık su 1 tatlı kaşığı (15 gr) yaş maya 2 yumurta 1 çay bardağı (140 gr) yarı sıvı yarı margarin yağı 5 su bardağı (600 gr) un Tuz, biber Tamamlama 1 kase iri kıyılmış ceviz içi 1 yumurta Haşhaş
Hazırlanışı:
Ilık suda maya 5 dk eritilip içine yumurtalar, ılık yağ, tuz, biber ve un katılıp yoğrulur. Üzeri iyice kapatılıp ılık bir yerde mayalandırılır. Mayalanmış hamura iri çekilmiş ceviz içi eklenip karıştırılır. ceviz büyüklüğünde parçalara bölerek fitil yapılıp dürülerek bezeler yapılır ve tepsiye yerleştirilir. üzerlerine yumurta sürülüp haşhaş serpilir. 200 dereceli fırında pişirilir. fırına vermeden önce 20 dk bekletilirlerse kendilerine gelerek daha iyi kabarırlar. :catalbicak::catalbicak:
Malzemeler:
1 su bardağı (200 gr) ılık su 1 tatlı kaşığı (15 gr) yaş maya 2 yumurta 1 çay bardağı (140 gr) yarı sıvı yarı margarin yağı 5 su bardağı (600 gr) un Tuz, biber Tamamlama 1 kase iri kıyılmış ceviz içi 1 yumurta Haşhaş
Hazırlanışı:
Ilık suda maya 5 dk eritilip içine yumurtalar, ılık yağ, tuz, biber ve un katılıp yoğrulur. Üzeri iyice kapatılıp ılık bir yerde mayalandırılır. Mayalanmış hamura iri çekilmiş ceviz içi eklenip karıştırılır. ceviz büyüklüğünde parçalara bölerek fitil yapılıp dürülerek bezeler yapılır ve tepsiye yerleştirilir. üzerlerine yumurta sürülüp haşhaş serpilir. 200 dereceli fırında pişirilir. fırına vermeden önce 20 dk bekletilirlerse kendilerine gelerek daha iyi kabarırlar. :catalbicak::catalbicak: