Cevizli ev baklavası

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
evizli-ev-baklavası_6d3e2b19-7378-4a86-9f20-8710cfd5ada8_14_6232D5D6-7AF6-42DB-9506-80F4AF86CD9C.jpg

Cevizli ev baklavası

Malzemeler:

1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
Nişasta
Hamuru için:
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
7,5 su bardağı un
1 tutam tuz

Şerbeti için:
6 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu


Tarif:

• Bir kaba un, yumurta, süt, sıvıyağ ve bir tutam tuz koyup yumuşak bir hamur tutun.
• Hamurdan eşit büyüklükte 20 adet beze yapın.
• Bezeleri, nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.
• Yufkaların arasına erimiş tereyağı sürün.
• 5 tanesini üst üste koyup ince bir yufka elde edin ve yağlanmış fırın kabına serin.
• Üstüne 2 yemek kaşığı yağ gezdirin.
• Kalan 5 tanesine de aynı işlemi yapıp, tepsiye yerleştirin.
• Üstüne dövülmüş ceviz serpin.
• Diğer bezeleri de baklava yufkası olarak açıp, aralarını yağlayarak fırın tepsisine serin.
• Yıldız biçiminde dilimleyin, en üste kalan erimiş yağı dökün.
• 150 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
• Baklava soğuyunca şerbetini hazırlayın.
• Şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın.
• Limon suyunu ekleyip, ocaktan alın.
• Şerbetli tatlıların ilkesi hamurun ya da şerbetin birinin sıcak diğerinin soğuk olmasıdır.
• Bu nedenle baklava soğuyunca üzerine sıcak şerbeti gezdirin.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst