Aşk Sancısı
Daimi Üye
2 demet semizotu
• 100 g ceviz içi
• 1 avokado (Küp doğranmış)
• 1 tatlı kaşığı limon suyu (Avokado için)
• 15 adet çilek
• 2 adet Yedikule marulu (Veya marulun küçük yaprakları da olur)
Sosu için
• 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, toz şeker
• 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Semizotlarının sap kısımlarını ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün. Çilekleri de yıkayıp süzün. Avokadoyu küp doğrayıp limonlayın. Semizotlarını çiçek çiçek ayırıp, ceviz ve irice doğradığınız Yedikule marulu ile birlikte karıştırın. Çilekleri ve avokado küplerini de ekleyin.
- Salatanın sosu için tüm malzemeyi kavanoza aktarın. Kapağını kapatıp çalkalayın. Servis yapmadan 5 dakika önce kapağını açıp sosu salataya ekleyerek servis yapın.