Çiğ Börek-Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
72.jpg


MALZEMELER:


4 su bardağı un
bir tatlı kaşığı (silme) tuz
su (hamuru için aldığı kadar)
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
½ çay bardak su



YAPILIŞI:



Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğböreğin kenarları bir tabakla ya da kapatma tırtılı ile kesilir.
Hazırlanan çiğbörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2–3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.
 
G

GuL_CiCeGi

Misafir
ciğböreği ilk eskisehirde yedim buraya aitmiş bılmıyordum ama cok güzel tarifini arıyordum bende mutlaka yaparım canım emegine saglık
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.520
Puan
113
Konum
Oradan
ramazandan ramazana yaptığım bir börek
kızartma olunca fazla yapmamaya çalışıyorum
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
45
Konum
burdan:)
canim teyzem cok guzel yapar bunu,,kulaklari cinlasin,,2 kez denedim,istedigim gibi olmadi,,,bidahada yapmamaya karar verdim,,,ama cok severim,yapildimi bayila bayila yerim,,,
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst