Çiğ Börek

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
684784655142.jpg

Çiğ Börek

MALZEMELER:
4 bardak un
1 kaşık tuz
250 gram kıyma
1 adet soğan
Su
Tuz

YAPILIŞI:
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek hamuru hazırlayın. Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlayın. Meydana gelen hamurdan parçalar alarak, açın. Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürün. Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstünü kapatarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğ böreğin kenarları bir tabak ile kesin. Hazırlanan çibörekleri daha önce derin bir tencerede kızdırılmış yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartın.

Takvim
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.181
Tepki
1.426
Puan
113
Konum
yurtdisi
Bu böregi bende yapiyorum ,ama biraz degisik ben hamura az mayada ekliyorum,ustunu yumurtalayip firinda pisiriyorum,kizarmatan daha hafif oluyor,paylasimin icin tesekurler canim
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
elinize sağlık hanımlar,birara sık sık yapardım ama uzun zamandır yapmıyorum:panter:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Arada bende yapiyorum ama Eskisehir´de yemek isterim. :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst