Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
[/IMG]1 kg ince bulgur
Yarım kilo tam yağsız kıyma
Kırmızı biber salçası (acılı)
Yeşil taza soğan (Sapları doğranacak)
Maydonoz (ince kıyılmış olacak)
Acılı kırmızı pul biber
4 adet domates
tuz
Buz
Öncelikle bulguru ve salçayı bir güzel yediriyoruz,daha sonra kıymayı katıyor ve tekrardan ellerimizle yediriyoruz.Geriye kalan tüm malzemeleri (maydonoz,yeşil soğan ve pul biberi,domatesi,tuz) katarak buz ile yoğuruyoruz.
bütün bulgurlar eriyip ağızda dağılana kadar yoğurup şekil verip tabağa alıyoruz.
Yerkende bol limon ve kıvırcık afiyetle yiyoruz :catalbicak:
(BİZZAT EŞİM YOĞURDU VE BİZLERDE AFİYETLE YEDİK EFENDİM,SİZLERİDE ÇAĞIRACAKTIM AMA GECE GEÇ SAATTE YOĞURMA İŞİ BİTİNCE SİZLERİ RAHATSIZ ETMEK İSTEMEDİM):gulcicek: