Çikolata ,fındık nutella mutluluğu:)

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
attachment.php

alıntıdır....

MALZEMELER
-----------------------
400 gr Nutella
Yarım su bardağı un
4 yumurta
120 gr tereyağ
1 fiske tuz
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için
Fındık
100 gr bitter çikolata

YAPILIŞI
------------------
Yumurta ve tuzu birlikte katı bir köpük olana dek çırpın. İçine kabartma tozu ve vanilya ekleyip tekrar çırpın. Bir kavanoz Nutella'yı ekleyin. Erimiş tereyağını da katıp, karıştırıcıda karıştırın; yoğun bir karışım elde edin. Unu ekleyip, koyu bir krema haline getirip pasta kalıbına koyun. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika fırınlayın.

Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritip, kekiniz fırından çıkınca sıcakken üzerine dökün. Üst yüzeyine iyice yayın.

Üzerine tavada yağ koymadan karattığınız fındıkları yerleştirin. İster sıcak ister soğuk servis edin.

Ekli dosyalar

• img_0970.jpg
    img_0970.jpg
    36,2 KB · Görüntüleme: 87

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Zuzummmmmmmm bu çok güzel bir tarif olmasına tarife de bu pastayı yiyenin halini düşünemiyorum doğrusu:kptmya::kptmya::kptmya:

Mss_42

Daimi Üye
Tepki
608
Allaaahıııım...sana geliyoruuuum:bayil:...one beeee:saskin:.....görüntü süper...tadını şöyle bi düşündümde:dusun:...ağzımın selleri aktı....:lululu:ellerine sağlık...o bi dilimi yiyince akşama kadar koşmak lazım bantta:esse:...neyse değer....:sok

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Bizim Evde üçtane nutella canavarı var valla onların eline geçtiğinde ben direk kavanozun dibini görüyorum bırakın pastasını yapmayı tadına bilem bakamıyorum yazuuuuk banaaaaa:kptmya::kptmya:dünde dediğim gibi zuzu bu pastayı yiyenin halini heç düşünemiyorum düz duvara adamı tırmandırırı alimallah:kptmya::kptmya:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar