Cikolata Jöleli Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177

[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Malzemeler :

[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Pandispanya

• [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]2 yumurta
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]2 çorba kaşığı sıcak su
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]80 gr. tozşeker
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 paket vanilya
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]60 gr. Un
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]20 gr. Kakao
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 tatlı kaşığı kabartma tozu
[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Jöleli katman

• [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]5-6 adet Muz
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 paket sade jöle (ben Dr.Oetker marka kullandım)
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]250 ml. Elma suyu (hazır meyve suyu kullandım)
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]3 çorba kaşığı tozşeker
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]3 yaprak jöle ( ben 1/2 paket Ruf marka Agartine kullandım)
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]400 ml. sıvı krema
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]2 çorba kaşığı tozşeker
[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Çikolata katmanı

• [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 yaprak veya 1 çorba kaşığı toz jöle
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]125 ml. sıvı krema
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]100 gr. bitter çikolata
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]125 gr. sıvı krema
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]24 adet çikolatalı çubuk kraker (ben Mikado kullandım)
[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Yapım aşamaları :

1. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Un + Kakao + kabartma tozu bir kabın içersine birlikte elenir ve karıştırılır.
  2. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Pandispanya için yumurtalar + sıcak su ile 1 dk.çırpılır. Şeker ve vanilya eklenir.kabarana kadar çırpılır.
  3. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Yumurta karışımına unlu karışım eklenir ve çırpma teli ile birbirine dikkatlice yedirilir.
  4. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]yağlı kağıt serili fakat kenarları yağlanmamış kek kalıbına hamur dökülür ve 170 C de önceden ısıtılmış fırında[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]yaklaşık 20 dk. pişirilir.(bu aşamada kürdan testini yapmanızı tavsiye ederim, her fırının ayarı farklı olacağı için)
  5. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Pandispanyanız pişince kalıptan ayırıp soğumaya bırakılır.
  6. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Soğuduktan sonra kelepçenin iöine yerleştirilir.
  7. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Muzlar soyulur, uyunlamasına 2' ye ayrılır ve pandispanyanın üzerine dizilir.
  8. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Jöleyi paket üzerinde yazdığı gibi 3 çorba kaşığı tozşeker ve elma suyu ile karıştırarak pişirilir. Muzların üzerine eşit bir şekilde dökülür. Jelatin suda eritilir. Krema toz şeker ile çırpılır ve jelatin eklenir.
  9. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Soğumuş olan Muzlu jöleli katmanın üzerine eşit bir şekilde yayılır.Buzdolabına kaldırılır.
  10. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Krema ısıtılır. Kaynama noktasına gelince çikolata eklenir. karıştırılır.1 çorba kaşığı jelatin 2 kaşık su ile eritilir.Çikolataya katılıp karıştırılır. Pastanın üzerine dökülür.en az 2-3 saat buzdolabında soğutulur.
  11. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Kalan krema çırpılır. Krema sıkma torbası ile pastanın üzerine 12 adet çubuk şeklinde dekor yapılır ve çikolatalı çubuk kraker ile süslenir
ALINTI

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.274
tesekkur.jpg

Teşekkürler incim,enfes görünüyor:hhhhhh:

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
harika görünüyor paylaştığın için teşekkürler incim

hazalım

Daimi Üye
Tepki
978
ağzımın suları aktı bi kova felan yetiştirinnnn:1::1::1::1: offf ya en kısa zamanda yapmam lazım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar