incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Malzemeler :
[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Pandispanya
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]2 yumurta
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]2 çorba kaşığı sıcak su
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]80 gr. tozşeker
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 paket vanilya
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]60 gr. Un
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]20 gr. Kakao
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]5-6 adet Muz
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 paket sade jöle (ben Dr.Oetker marka kullandım)
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]250 ml. Elma suyu (hazır meyve suyu kullandım)
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]3 çorba kaşığı tozşeker
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]3 yaprak jöle ( ben 1/2 paket Ruf marka Agartine kullandım)
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]400 ml. sıvı krema
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]2 çorba kaşığı tozşeker
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 yaprak veya 1 çorba kaşığı toz jöle
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]125 ml. sıvı krema
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]100 gr. bitter çikolata
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]125 gr. sıvı krema
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]24 adet çikolatalı çubuk kraker (ben Mikado kullandım)
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Un + Kakao + kabartma tozu bir kabın içersine birlikte elenir ve karıştırılır.
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Pandispanya için yumurtalar + sıcak su ile 1 dk.çırpılır. Şeker ve vanilya eklenir.kabarana kadar çırpılır.
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Yumurta karışımına unlu karışım eklenir ve çırpma teli ile birbirine dikkatlice yedirilir.
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]yağlı kağıt serili fakat kenarları yağlanmamış kek kalıbına hamur dökülür ve 170 C de önceden ısıtılmış fırında[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]yaklaşık 20 dk. pişirilir.(bu aşamada kürdan testini yapmanızı tavsiye ederim, her fırının ayarı farklı olacağı için)
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Pandispanyanız pişince kalıptan ayırıp soğumaya bırakılır.
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Soğuduktan sonra kelepçenin iöine yerleştirilir.
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Muzlar soyulur, uyunlamasına 2' ye ayrılır ve pandispanyanın üzerine dizilir.
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Jöleyi paket üzerinde yazdığı gibi 3 çorba kaşığı tozşeker ve elma suyu ile karıştırarak pişirilir. Muzların üzerine eşit bir şekilde dökülür. Jelatin suda eritilir. Krema toz şeker ile çırpılır ve jelatin eklenir.
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Soğumuş olan Muzlu jöleli katmanın üzerine eşit bir şekilde yayılır.Buzdolabına kaldırılır.
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Krema ısıtılır. Kaynama noktasına gelince çikolata eklenir. karıştırılır.1 çorba kaşığı jelatin 2 kaşık su ile eritilir.Çikolataya katılıp karıştırılır. Pastanın üzerine dökülür.en az 2-3 saat buzdolabında soğutulur.
- [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Kalan krema çırpılır. Krema sıkma torbası ile pastanın üzerine 12 adet çubuk şeklinde dekor yapılır ve çikolatalı çubuk kraker ile süslenir