Cikolata Jöleli Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre




[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Malzemeler :

[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Pandispanya

  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]2 yumurta
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]2 çorba kaşığı sıcak su
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]80 gr. tozşeker
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 paket vanilya
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]60 gr. Un
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]20 gr. Kakao
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 tatlı kaşığı kabartma tozu
[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Jöleli katman

  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]5-6 adet Muz
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 paket sade jöle (ben Dr.Oetker marka kullandım)
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]250 ml. Elma suyu (hazır meyve suyu kullandım)
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]3 çorba kaşığı tozşeker
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]3 yaprak jöle ( ben 1/2 paket Ruf marka Agartine kullandım)
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]400 ml. sıvı krema
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]2 çorba kaşığı tozşeker
[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Çikolata katmanı

  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]1 yaprak veya 1 çorba kaşığı toz jöle
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]125 ml. sıvı krema
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]100 gr. bitter çikolata
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]125 gr. sıvı krema
  • [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]24 adet çikolatalı çubuk kraker (ben Mikado kullandım)
[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Yapım aşamaları :

  1. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Un + Kakao + kabartma tozu bir kabın içersine birlikte elenir ve karıştırılır.
  2. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Pandispanya için yumurtalar + sıcak su ile 1 dk.çırpılır. Şeker ve vanilya eklenir.kabarana kadar çırpılır.
  3. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Yumurta karışımına unlu karışım eklenir ve çırpma teli ile birbirine dikkatlice yedirilir.
  4. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]yağlı kağıt serili fakat kenarları yağlanmamış kek kalıbına hamur dökülür ve 170 C de önceden ısıtılmış fırında[FONT='Trebuchet MS', sans-serif]yaklaşık 20 dk. pişirilir.(bu aşamada kürdan testini yapmanızı tavsiye ederim, her fırının ayarı farklı olacağı için)
  5. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Pandispanyanız pişince kalıptan ayırıp soğumaya bırakılır.
  6. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Soğuduktan sonra kelepçenin iöine yerleştirilir.
  7. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Muzlar soyulur, uyunlamasına 2' ye ayrılır ve pandispanyanın üzerine dizilir.
  8. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Jöleyi paket üzerinde yazdığı gibi 3 çorba kaşığı tozşeker ve elma suyu ile karıştırarak pişirilir. Muzların üzerine eşit bir şekilde dökülür. Jelatin suda eritilir. Krema toz şeker ile çırpılır ve jelatin eklenir.
  9. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Soğumuş olan Muzlu jöleli katmanın üzerine eşit bir şekilde yayılır.Buzdolabına kaldırılır.
  10. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Krema ısıtılır. Kaynama noktasına gelince çikolata eklenir. karıştırılır.1 çorba kaşığı jelatin 2 kaşık su ile eritilir.Çikolataya katılıp karıştırılır. Pastanın üzerine dökülür.en az 2-3 saat buzdolabında soğutulur.
  11. [FONT='Trebuchet MS', sans-serif]Kalan krema çırpılır. Krema sıkma torbası ile pastanın üzerine 12 adet çubuk şeklinde dekor yapılır ve çikolatalı çubuk kraker ile süslenir
ALINTI
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.274
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
tesekkur.jpg


Teşekkürler incim,enfes görünüyor:hhhhhh:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
harika görünüyor paylaştığın için teşekkürler incim
 

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
ağzımın suları aktı bi kova felan yetiştirinnnn:1::1::1::1: offf ya en kısa zamanda yapmam lazım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst