Çikolata Soslu Armut Tatlısı

you_know

Aktif Üye
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
54
Tepki
167
Puan
33
Yaş
40
Konum
istanbul
DSC03499.JPG


Malzemeler;

* 1 kg armut

* 1 çay bardağı toz şeker

* 1 çubuk tarçın

* 5 - 6 adet karanfil


Hazırlanışı;


Armutların kabuklarını soyun, alt tarafından bir bıçakla çekirdekli kısmını oyarak çıkarın.Geniş bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin.Toz şeker, tarçın ve karanfilleri ekleyerek armutlar dağılmadan yumuşayana kadar haşlayın.Haşlamanın sonunda zedelememeye dikkat ederek servis yapacağınız kaplara alın.Soğuyunca üzerine çikolatalı sos gezdirerek fındık fıstıkla servis yapın.

Afiyet olsun...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst