Çikolata Soslu Kek
Keki
2 su bardağı un (2.bardaktaki unu 1 parmak eksik koyun)
4 yemek kaşığı kakao (kakao markasına göre değişebilir bitter çikolata rengi olacak kadar yeterli)
1 çorba kaşığı nescafe (Ben ikinci yapışımda koymayacağım. Kahve sevmeme rağmen gerek görmedim )
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik olacak şekilde sıvıyağ (Gerçek tarif 4 çorba kaşığı margarin ile yapılıyor. O da aklınızda bulunsun)
Kabartma tozu
Vanilya
Sosu : 1 kutu (200ml) kremayı ısıtıp içinde 160 gr. bitter çikolatayı eritin. İyice soğuyan çikolatalı sosu buzdolabında biraz koyulaştırın
Arasına serpiştirmek için : Vişne taneleri (Ben reçeldeki taneleri kullandım) İsteğe bağlı olarak dövülmüş badem
Kenarlarına : Hindistan cevizi
Üstüne : Badem
Yapılışı
Yumurta ve şekeri elde çırpıcı ile karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün (23cm'lik kalıba denmişti ama kek çok yüksek oldu üstünü kesmek zorunda kaldım. Bence biraz daha büyük bir kalıp daha uygundur) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Soğuduktan sonra gerekirse üstteki yükseltiyi keserek kekinizi düzleştirin (Kesilen kısımlar ile minik kek topları yapabilirsiniz) Kelepçenin içinde olan kekin üstüne minik kesikler atıp oralara tek tek vişneleri ve isterseniz badem kırıklarını yerleştirin. En son çikolatalı sosu döküp buzdolabında iyice soğutun (Kalıptan çıkartırken sos dökülmeyecek gibi olsun)
Servis yaparken kelepçeden çıkartın. Kalıbın altından tutup kekin kenarlarına avucunuza aldığınız hindistan cevizlerini batırın. Üzerini de istediğiniz gibi süsleyin