Bu tatlımı ramazanda yapmışdım iftardan sonra sütlü tatlılar daha iyi oluyordu çünkü arkadaşlarımdan aldığım biten kola ve fanta şişelerinin dip kısımlarını kesip kalıp olarak kullandım muhallebinin görüntüsü çiçek gibi görünsün diye
Çikolata soslu damla sakızlı Muhallebi için malzemeler:
1.1Litre süt
2.3kaşık un 3kaşık nişasta
3. 1buçuk kase toz şeker
4.1 veya 2 adet damla sakızı ben damlasakızını sevdiğim için iki adet kullandım
5.25 gr margarin
6.1çay kaşığından biraz az tarçın
7.1adet yumurta
Çikolata sos İçin Malzemeler:
1.2buçuk su bardağı süt
2.Tepeleme 4 yemek kaşığı kakao
3.1Çay bardağı şeker
4.1yemek kaşığı sıvı yağ(Yağ yaptığınız çikolata sosun parlak görünmesini sağlıyor)
5.1paket vanilya
6.2çay kaşığı nişasta
Yapılışı:
Muhallaebimiz için önce bir bardak sütü tenceremize koyup içine 1yumurtamızı kırıyoruz ve iyice çırptıkdan sonra kalan diğer malzemeleri tenceremize ekleyip ocakda koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz daha sonra ocakdan alıp margarinimiz içine atıp eritiyoruz ve mikserle yaklaşık 10 dakika çırptıkdan sonra içine önceden su ile çalkaladığım pet kalıplara muhallebimizi döküyoruz oda sıcaklığına geldikden sonra buzluğumuzda yaklaşık 2-3 saat soğutuyoruz
Muhallebiler soğurken çikolata sosumuzu yapalım yine malzemelerimizi sos tenceremize alalım ve kaynayıncaya kadar karıştıralım kaynadıkdan sonra sıvı yağımızı ve vanilyamızıda ekleyip karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım çikolata sosmuzun üzerinde tabaka oluşmasın diye arada karıştıralım
Dolaptan çıkardığımız muhallebimizi servis tabağımıza alalım ve soğuyan çikolata sosumuzu da ortasından itibaren kepçeyle dökelim oyuklardan kendisi geçince çiçek şeklini alıyor
Afiyet olsun Hanımefendiler