Çikolata Soslu Muhallebiyi Hiç Böyle Denedinizmi?

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
view-pic-img.html



view-pic-img.html




Bu tatlımı ramazanda yapmışdım iftardan sonra sütlü tatlılar daha iyi oluyordu çünkü arkadaşlarımdan aldığım biten kola ve fanta şişelerinin dip kısımlarını kesip kalıp olarak kullandım muhallebinin görüntüsü çiçek gibi görünsün diye :panter:

Çikolata soslu damla sakızlı Muhallebi için malzemeler:

1.1Litre süt
2.3kaşık un 3kaşık nişasta
3. 1buçuk kase toz şeker
4.1 veya 2 adet damla sakızı ben damlasakızını sevdiğim için iki adet kullandım
5.25 gr margarin
6.1çay kaşığından biraz az tarçın
7.1adet yumurta
Çikolata sos İçin Malzemeler:
1.2buçuk su bardağı süt
2.Tepeleme 4 yemek kaşığı kakao
3.1Çay bardağı şeker
4.1yemek kaşığı sıvı yağ(Yağ yaptığınız çikolata sosun parlak görünmesini sağlıyor)
5.1paket vanilya
6.2çay kaşığı nişasta
Yapılışı:
Muhallaebimiz için önce bir bardak sütü tenceremize koyup içine 1yumurtamızı kırıyoruz ve iyice çırptıkdan sonra kalan diğer malzemeleri tenceremize ekleyip ocakda koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz daha sonra ocakdan alıp margarinimiz içine atıp eritiyoruz ve mikserle yaklaşık 10 dakika çırptıkdan sonra içine önceden su ile çalkaladığım pet kalıplara muhallebimizi döküyoruz oda sıcaklığına geldikden sonra buzluğumuzda yaklaşık 2-3 saat soğutuyoruz
Muhallebiler soğurken çikolata sosumuzu yapalım yine malzemelerimizi sos tenceremize alalım ve kaynayıncaya kadar karıştıralım kaynadıkdan sonra sıvı yağımızı ve vanilyamızıda ekleyip karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım çikolata sosmuzun üzerinde tabaka oluşmasın diye arada karıştıralım
Dolaptan çıkardığımız muhallebimizi servis tabağımıza alalım ve soğuyan çikolata sosumuzu da ortasından itibaren kepçeyle dökelim oyuklardan kendisi geçince çiçek şeklini alıyor
Afiyet olsun Hanımefendiler:panter:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.311
Tepki
83.862
Puan
113
Konum
İstanbul
Vaaay harika :1: çikolata sosunuda hazır alıp kolaya kaçmamış kendi yapmış öptüm o elleri canım benim not alıyorum bu tarifi...
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.627
Puan
113
Konum
-
ayyy aşkitom bu ne...:ayk:
canım çekti şimdi...:cikolata:
ellerin dert görmesin..
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Hazır çikolata sosunu sevmiyorum canım ben hoşuma gitmiyor kendi yaptığım daha güzel oluyor övünmek gibi olmasın
Teşekkür ederim canımcım:panter:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.627
Puan
113
Konum
-
o tabagı bana gönderde şişmesin bir tarafım dimi..:)
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
sen var ya sen
:sapkacikaransmili: fikre bayildim
pet siselerin altini kase haline getirip
40yil düsünsem aklima gelmez
süpersin silam
bende denicem en kisa zamanda insaALLAH
ellerine saglik fikirde tarifte cok hosuma gitdi
görüntü muhtesem ya bayildim
eminim tadida öyledir
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim kızlar harika bir lezzet hele o damla sakızının tadı damağınıza geldiğindeki lezzet daha bir harika bilmiyorum banamı öyle geliyor damla sakızını çok severim ben sütlü tatlılarda:huhuu::huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
sen var ya sen
:sapkacikaransmili: fikre bayildim
pet siselerin altini kase haline getirip
40yil düsünsem aklima gelmez
süpersin silam
bende denicem en kisa zamanda insaALLAH
ellerine saglik fikirde tarifte cok hosuma gitdi
görüntü muhtesem ya bayildim
eminim tadida öyledir

:eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys:Teşekkür ederim İncim
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Canım verdiğim muhallebi 5 kalıp alıyor bitanem kolay gelsin yapdıkdan sonra sende paylaş yalnız kalıplara muhallebiyi boşaltmadan önce içini ıslat böylece kalıpdan çıkması kolay oluyor :huhuu::huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst