Cikolata Soslu Muzlu Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Pandispanya : 5 yumurta
1 su bardağı+1 parmak şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı mısırözü yağı
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Krema : 2 paket Dr. Oetker muzlu puding
1 paket Dr. Oetker çikolatalı Creme O'le
8 su bardağı süt


Arası : 3 adet muz


Islatmak için:1 çay bardağı süt veya meyve suyu


Üzeri : file badem


1.Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz.
2.Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dk. çırpıyoruz.
3.Yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
4.Nişasta,kakao,un,vanilya ve kabartma tozunu eleyip,karışıma ekliyoruz.Tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
5.Sadece tabanını yağladığımız 24 cm.'lik kelepçeli kalıba döküp,ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
6Pandispanyamız pişerken,muzlu pudinglerimizi üzerlerindeki tarife göre pişiriyoruz.Yalnız daha kıvamlı olması için süt miktarını ben 3 su bardağına düşürüyorum.
7.Kremamız pişince topaklanmaması için sık sık karıştırıyoruz.
8.Creme O'leyi de 2 su bardağı sütle çırpıyoruz.Buzdolabına koyup,soğutuyoruz.
9.Soğuyan pandispanyamızı dikkatlice kelepçeli kalıptan çıkartıp,ikiye bölüyoruz.
10.Bir katını sütle ıslatıp,üzerine bolca muzlu krema yayıyoruz.Dilimlediğimiz muzları kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
11.Pandispanyanın diğer katını da sütle ıslatıp,üzerine kapatıyoruz.
12.Kalan kremayla pastayı kaplıyoruz.
13.Buzdolabında yarım saat soğutuyoruz.
14.Daha sonra pastamızı creme o'leyle tekrar kaplayıp,file bademle süslüyoruz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.


ALINTI

28+019.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst