Çikolata Soslu ve Krokanlı Vanilyalı Dondurma
3 su bardağı krema
1 su bardağı tozşeker
1 çubuk vanilya veya 1 tatlı kaşığı toz vanilya
Krokan için:
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı fındık
1-2 damla limon suyu
Çikolata sos için:
1 su bardağı krema
1 paket çikolata
1 çorba kaşığı margarin
YAPILIŞI:
Kremanın yarısını bir tencereye alp üzerine tozşekeri ilave edin ve ocağa oturtun. Eriyene kadar hafif
ateşte ısıtın. Bu srada kaynamamasına dikkat edin. Diğer taraftan vanilya çubu¤unu bir bıçakla boylamasna tam ortadan ikiye kesin. Bıçağın sırtı ile içindeki vanilya özünü kazıyın Hem kabukların hem de vanilyay tencereye ekleyip tozşeker tamamen eriyene kadar pişirin. Ocaktan alıp içindeki vanilya çubuklarını çıkartın ve soğutun. Kalan kremay mikser yardımı ile çırpıp soğuttunuz karşıma ilave edin ve yeniden mikserden geçirin. Uygun bir kalıba aktarıp derin dondurucuya yerleştirin. Diğer taraftan krokan hazırlamak için, fındıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurun ve kenara aln. Tozşekeri tavaya alıp orta ateşte iyice eritin. fındıkları ekleyip karıştırın Kıvamlı bir hale gelince limon suyunu ekleyip karıştırın. ve hemen ocaktan alın. Yağlı kağıt ya da yağlanmış bir mermer tezgaha dökün. Soğuyunca arzunuza göre parçalar halinde krn ya da irice olacak flekilde dövün. Çikolata sos için, kremayı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alarak üzerine kırdığınız çikolatayı ekleyin. Eriyene kadar piflirip ocaktan alın. Margarini ekleyip soğmaya bırakın. Dondurmanızı 3 saat sonra derin dondurucudan çıkarıp çikolata sos ve krokanla süsleyerek servis yapın.
Takvim