Cikolata Soslu Zencefilli Kek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Çikolata Soslu Zencefilli Kek


Malzemeler
  • <LI class=MsoNormal>100 gr. Yumuşak margarin <LI class=MsoNormal>100 gr. Elenmiş kek un <LI class=MsoNormal>100 gr. İnce toz şeker <LI class=MsoNormal>2 yumurta <LI class=MsoNormal>25 gr. Kakao – elenmiş <LI class=MsoNormal>25 gr. Çikolata kıyılmış olacak ya da damla çikolata
    [*]1 çay kaşığı toz zencefil

Çikolatalı Sos İçin;
  • <LI class=MsoNormal>2 yumurta sarısı <LI class=MsoNormal>1 yemek kaşığı toz şeker <LI class=MsoNormal>1 yemek kaşığı mısır nişastası <LI class=MsoNormal>300 ml süt
    [*]100 gr çikolata ince kıyılmış


Yapılışı;

  • <LI class=MsoNormal>Sufle kaplarını yağlayalım <LI class=MsoNormal>Margarin, un, şeker, yumurta ve kakaoyu bir kapta çırpın, iyice karışsın. <LI class=MsoNormal>Karışıma çikolatayı ve zencefili ekleyin ve iyice karıştığından emin olun. <LI class=MsoNormal>Karışımı kaplara paylaştırın üçte ikisi dolacak şekilde pay edin <LI class=MsoNormal>Kapları alüminyum folyo ile sarın sıkıca
    [*]175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.30 dakikadan sonra kontrollü pişirin fırın ısınıza göre pişme süresi değişkenlik gösterebilir, kürdan testi yaparak pişirin.





Çikolata Sosun Yapılışı;


  • <LI class=MsoNormal>Yumurta sarıları, şeker ve nişastayı iyice çırpın. <LI class=MsoNormal>Yumuşak kıvamlı olacak <LI class=MsoNormal>Sütü ocak üstünde kaynama noktasına getirin ve yumurtalı karışıma ekleyin ve tencerede koyulaşana dek pişirmeye devam edin. <LI class=MsoNormal>Pişme işlemi tamamlanınca sosu ocaktan alın ve içine çikolataları ekleyin.
    [*]Çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırın.

Pişen kekleri kaplardan çıkarın ve üzerine çikolatalı sostan sökerek servis yapın…

Afiyet olsun,

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst