Çikolata Tabanlı Karamelli Puding
4-6 adet
Malzemeler:
Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir.
3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı su
1 su bardağı krema
3 su bardağı süt
1/4 su bardağı mısır nişastası
2 yumurta
1,5 tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı tuz
60gr bitter çikolata
Hazırlanması:
Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın. Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Eriyince
karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek
şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın. Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave
edin. (karışım köpürmeye başlayacak.) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım
pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın.
Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın. Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir
yerde çırpın.
2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın. Nişastalı
karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin. Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha
çırpıp ateşten alın.
Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar
tencereye ilave edin. Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın.
Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz
bir görüntü elde edene kadar karıştırın. Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın. Üzerlerine
karamelli pudingi dökün. Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın.
Kaynak : portakalagaci