incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
-1 paket ÜLKER petibör bisküvi
-50gr eritilmiş tereyağı
-1 çay bardağı süt
-2 çorba kaşığı tozşeker
-2 çorba kaşığı kakao
-1 çay bardağı çekilmiş fındık
-1 adet portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:Bisküvileri robottan geçirin...
Derin bir kab içerisinde bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurup 15dk dinlendirin....
Hazırlanan harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp mini kek kalıplarına bastırarak yerleştirin ve orta kısımlarını kaşık yardımı ile oyarak çıkartıp buzdolabında 2saat bekletin...
Bekletilen çanakları dikkatlice kalıplardan çıkartıp servis edeceğiniz tabağa koyun...
İçlerini isteğe bağlı puding,krem şanti yada benim gibi dondurma koyarak servis yapın...
(buzdolabında 1 hafta saklayıp istediğiniz zaman içlerini doldurup servis yapabilirsiniz)
alinti
-1 paket ÜLKER petibör bisküvi
-50gr eritilmiş tereyağı
-1 çay bardağı süt
-2 çorba kaşığı tozşeker
-2 çorba kaşığı kakao
-1 çay bardağı çekilmiş fındık
-1 adet portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:Bisküvileri robottan geçirin...
Derin bir kab içerisinde bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurup 15dk dinlendirin....
Hazırlanan harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp mini kek kalıplarına bastırarak yerleştirin ve orta kısımlarını kaşık yardımı ile oyarak çıkartıp buzdolabında 2saat bekletin...
Bekletilen çanakları dikkatlice kalıplardan çıkartıp servis edeceğiniz tabağa koyun...
İçlerini isteğe bağlı puding,krem şanti yada benim gibi dondurma koyarak servis yapın...
(buzdolabında 1 hafta saklayıp istediğiniz zaman içlerini doldurup servis yapabilirsiniz)
alinti