N
nuran34
Misafir
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Alt taban için; 1paket petibör bisküvi 100 gr tereyağı Kreması için: 1 paket labne peyniri 3 çorba kaşığı susuz yerinden yoğurt 1su bardağı toz şeker 2 yumurta 4 çorba kaşıgı un 1 paket vanilya Üzeri için; 200 gr çikolata 1 su bardağı krema YAPILIŞI Bisküvleri robotta parçalayıp bir kaba alıyoruz.Üzerine erimiş tereyağı karıştırıyoruz.pasta çemberinin altına yağlı kağıt serip fırın tepsisinin içine alıyoruz.Bisküvili karışımı pasta çemberine koyup yayıp elimizle bastırıyoruz.Kremanın hazırlanışı:Karıştırma kabına yumurta ve şekeri döküyoruz.Unu,labneyi,yoğurdu,vanilyayı katıp çırpıyoruz.Bisküvili karışımın üzerine döküp 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkan kekimizi soğumaya bırakıyoruz.Çikolata sosun hazırlanışı:Kremayı küçük bi kapta kaynatıyoruz.Kaynamaya baslayınca ocaktan alıp, üzerine hemen çikolatayı döküp,karıştırıyoruz.Ilıması için 5 dk bekletiyoruz.Bu karısımı çemberin içindeki pişmiş kekin üzerine döküyoruz.Soguması için 1 gece buzdolabında bekletiyoruz Serviz yapmadan önce tabandaki yaglı kagıdı çıkarıp servis tabagına alıyoruz.İstediğiniz kişi sayısına göre dilimleyip servis ediyoruz.Kekin üzerindeki çizgileri yapmak için kaşıkla kremadan döküp kürdanla şekil veriyoruz.