Çikolatalı Çilekli Pasta + Orman Meyveli Bonbon

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
resim

Çikolatalı Çilekli Pasta + Orman Meyveli Bonbon

1 adet kakaolu pastaban

Kekini kendi yapmak isteyenler için pandispanya tarifim :9:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao (Rengi koyu olana kadar eklenecek)

İç kreması için : 1 paket çilekli puding + 2 su bardağı süt

Dış kreması için : 1 paket krem şokolo +2 su bardağı süt + 1/2 çay bardağı damla çikolata

Süslemek için : Damla çikolata,renkli şeker, Hindistancevizi ,1 paket orman meyveli krem şanti + 1/2 su bardağı süt

resim

Kullandığım pudingler

Gül için : 1 dilim hazır kakaolu kek (Aşağıdaki resimdeki mozaik kekin kakaolu kısmından koydum :) ) biraz kakao ve süsleme için olan şantiden bir miktar gerekiyor

Gülü yapmak için : Keki un gibi ezin içine kakao ve şantiden az az koyarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.Minik toplar halinde yuvarlayın.İlk topu elinizde daire gibi yassılaştırıp alt kısmından parmağınızı sürükleyerek rulo yapın.İkinci yuvarlağıda oval yapıp yassılaştırın ve ilk yaptığınız ruloya yapıştırın diğer toplarıda bu şekilde yaparak gülün yapraklarını tamamlayın.Sonradan kullanmak için buzdolabında bekletin.

resim

Gül ve bonbon için kullandığın kek

Bonbonlar için : Pasta süslemesindan arta kalan orman meyveli şantiye bolca sade kekten koyup (Yukarıdaki kekin beyaz kısımlarını koydum ) 2 çay kaşığı ile yuvarlayıp hindistan cevizine buladıktan sonra elinizle yuvarlayın.Bu şekilde bir hindistancevizli bir renkli şekerli hazırlayıp servis tabağınıza dizin

resim

Orman meyveli bonbon

Pastanın Süslenmesi

1 - 1 paket orman meyveli krem şantiyi 1/2 su bardağı sütle çırpıp buzdolabında bekletin

2 - İç krema için çilekli puding ve sütü sürekli karıştırarak pişirin.Pudingin ilk sıcaklığı çıkınca pastanın içine hepsini yayıp üstüne pastabanın diğer katını koyup soğumasını bekleyin.

3 - Krem şokolo ve sütü pişirin içine damla çikolatayı ekleyip eritin sıcakken pastanın üzerine dökün.Ilınınca buzdolabına alarak iyice soğumasını bekleyin.

4 - Pasta soğuyunca ortasına hazırladığınız gülü koyun ve etrafına renkli şekerler serpin. Pastanın kenarlarına krem şantiden minik süsler yapıp aralıklı olarak damla çikolata batırın.

Resimli gül yapımı için buraya tıklayın

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.274
Vayyyyyyyyyyyyy nk'm bana mı bunlarrrr
Şahane pratik bilğiler ve tarifler balımm benim ellerine sağlık :mangal:
Süper görüntü olmuş teşekkürler bidenem

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Harika cok güzel görünüyorlar.
Bonbon yapmayi bende istiyorum, cok hosuma gidiyor görüntü olarak.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
Hepsi sana bitter :nk:

Bonbonların renkli şekerle olanı çok hoş oldu :huhuu: bu bonbon hamurunu açtırıp kalp çiçek yada yıldız kurabiye kalıpları ile de kesebiliriz aslında birgün deneyeyim kendi kendimi merakta bıraktım iyimi :hihi:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
Teşekkür ederim

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
amanın pastanın guzellıgıne bak yarab:bayil: bır gun bunu muhakkak denemek ıstıyorum kzıım bırakır mı bılmem ama cok muazzam gorundu gozume
ellerıne saglık ballım:ask:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
Teşekkür ederim maviboncuk :ask:

Sağol Aslım inşallah denediğinde tadınıda seversin :dusun:ah senin kız nk teyzesinin yanında olacaktı takardım minik önlüğünü verirdim kekin malzemesini eline gözleri ışıldayarak çırpar dururdu küçük aşçıbaşılar gibi :hihi:

esmeryarim

Daimi Üye
Tepki
3.148
emeğine sağlık
seni alan yaşadı :huhuu:maşallahın var tariflerinin takipcisi olmaya çalışıyorum ama denemeye zamanım olmuyor artık bakınmakla kalıyorum

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
nk'm mutfagın halını dusunemıyorum bızım kucuk ascı basıyla
senle ben kekten cok elımıze bır bez alıp mutfak temızlerız gıbı gelıyo ardından:kahkaha:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
emeğine sağlık
seni alan yaşadı :huhuu:maşallahın var tariflerinin takipcisi olmaya çalışıyorum ama denemeye zamanım olmuyor artık bakınmakla kalıyorum

Yorumunuz için çok teşekkür ederim :ask:

nk'm mutfagın halını dusunemıyorum bızım kucuk ascı basıyla
senle ben kekten cok elımıze bır bez alıp mutfak temızlerız gıbı gelıyo ardından:kahkaha:

Birşeycik olmaz güven bana :cokkomik: ama ne şeker olur düşünsene önünde minik önlük kafada şef kepi elinde çırpma teli falan ay yerim ben onu çok tatlı olur

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.274
Na bundan yapıcam orman meyveli kremşanti bide şokola bulam gelem

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.274
Nk'm bakkala yolladim abimi sokolo mudur nedir ondan bide orman meyveli santi bulamamis pf sokoloyu kendim yapcam bakim :(

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.274
Gulune bakmaya geldimde bide kekmi gerekiyo anamm ne zor pastaymis ama gulle dalla ugrasamicam nan dayimlar geliyormus :ko

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar