incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
200 gr. bitter çikolata
90 gr. (1/2 su bardağı) tereyağı
115 gr. (1/2 su bardağı) toz şeker
3 yumurta
5 ml (1 tatlı kaşığı, 1 paket) vanilya
215 gr. (2 su bardağı) un
25 gr. (1/4 su bardağı) kakao
2.5 ml (1 çay kaşığı) kabartma tozu
1 tutam tuz
Üzeri için pudra şekeri
Derin bir tavada çikolata ve tereyağı karıştırarak eritin. Ocağın altını kapatıp, şekeri ekleyin eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kasede çırptığınız yumurtaları karıştırarak ekleyin.
Bir kaseye kuru malzemeleri eleyin. Üzerine parça parça çikolatalı karışımı yavaşça karıştırarak ekleyin. Hamuru alümşnyum folyoya sarıp en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Fırını 160 dereceye ısıtın. Küçük toplar yapıp, pudra şekerine bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. 10 - 15 dakika pişirin. Önce yumuşak olsada soğudukta tam kıvamına gelecektir.
Afiyet Olsun....
ALINTI
200 gr. bitter çikolata
90 gr. (1/2 su bardağı) tereyağı
115 gr. (1/2 su bardağı) toz şeker
3 yumurta
5 ml (1 tatlı kaşığı, 1 paket) vanilya
215 gr. (2 su bardağı) un
25 gr. (1/4 su bardağı) kakao
2.5 ml (1 çay kaşığı) kabartma tozu
1 tutam tuz
Üzeri için pudra şekeri
Derin bir tavada çikolata ve tereyağı karıştırarak eritin. Ocağın altını kapatıp, şekeri ekleyin eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kasede çırptığınız yumurtaları karıştırarak ekleyin.
Bir kaseye kuru malzemeleri eleyin. Üzerine parça parça çikolatalı karışımı yavaşça karıştırarak ekleyin. Hamuru alümşnyum folyoya sarıp en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Fırını 160 dereceye ısıtın. Küçük toplar yapıp, pudra şekerine bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. 10 - 15 dakika pişirin. Önce yumuşak olsada soğudukta tam kıvamına gelecektir.
Afiyet Olsun....
ALINTI