Çikolatalı cupcake
6 adet
Hamuru için:
Yarım su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Krema için:
1 su bardağı süt
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Hazırlanışı:
Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için sütü bir kapla ısılın ve kabı ocaktan alın. İçine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ilave edip. karıştırın. Hafif akıcı bir kıvam alana kadar buzdolabında bekletin. Hamur için derin bir kapta süt ve tozşekeri çırpıcı ile iyice çırpın. Sıvıyağ ekleyip, tekrar çırpın.
Ayrı bir kapla un, vanilya, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Sütlü karışımın içine ekleyip, tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın ve cupcake kalıplarının yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin ve piştikten sonra soğumaya bırakın. Kremayı buzdolabından alın ve sıkma torbasına doldurun. Soğuyan cupcake'lerin üzerine şekil vererek sıkın.
Alıntı