MALZEMELER:
Pandispanya icin: (20 cm'lik kelepceli kalip da pisirdim)
5 yumurta
3,5 Turk kahve fincani un
4 Turk kahve fincani seker
1 paket kabartma tozu
1 paket sekerli vanilin
Yarim Turk kahve fincani nisasta
2 yemek kasigi kakao
Yumurta beyazlarini ve sekeri bir kaba koyup kopuk kopuk olana kadar iyice mikserle cirpin..
Ayri bir yerde yumurta sarilarini da cirpip, azar azar beyazlara katin..
Unu, nisastayi, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayi da ekleyip, beyazlari sondurmeden karistirin...
Yagladiginiz kaliba bu karisimi bosaltin
Onceden isittiginiz 180C firinda pisirin..
Karisimi kaliba dokmeden once, kalibin taban olcusunde yagli kagit kesip, en alta yayar ve yagli kagidin ustune karisimi dokerseniz, pandispanyaniz pisipde soguduktan sonra, yagli kagidi kaldirdiginizda, puruzsuz cir yuzey elde edersiniz...
Ara dolgusu icin:
Ev yapimi krem santi kullandim siz hazir kremsanti veya istediginiz baska birseyde kullanabilirsiniz.
Aralara tum antep fistiklari ve damla cikolata
Ustu icin:
Dovulmus antep fistiklari
yanlari icin damla cikolata ve cikolata rendesi
Kalpler icin:
1 cay bardagi dugme cikolatayi mutfak posetine koyup mikro dalga firinda erittim
Bir tepsinin icine koydugum 3 boy kalpkurabiye kalibinin icine posette erittigim erimis cikolatadan azar miktarda koyup buzdolabinda 10 dk kadar donmasi icin beklettim...
Ara dolgusu icin ev Yapimi Krem santi Tarifi:
2 su bardagi sut kremasi (heavy cream)
3 Turk kahve fincani pudra sekeri
1 paket vanilya
Kremayi cukur bir kaba koyun, pudra sekerini ve vanilyayi ekleyerek mikser ile once yavas, sonra yuksek devirde iyice cirpin... Katilasmaya baslayacaktir.. Kullanmadan once bir sure buzdolabinda bekletin...
Ben sadece boyle yaptim yeterli oldu ama;Not: Eger kremsanti istediginiz kivama gelmiyorsa, mikserle cirparken,cukur kabin altini buzun uzerine koyun oyle cirpin.. Cok da katilastirmamaya dikkat edin yoksa yaga donusur )
YAPILISI:
Pandispanyayi uc esit parcaya bolun..
Sekerli sut ile pandispanyayi hafif islatin
hazirladiginiz krem santiyi aralara yayin, ustune antep fistiklari ve damla cikolata serpistirin
En ustune de kalan krem santiyi surun
Pastanin yanlarini damla cikolata ve cikolata rendesi ile kaplayin
Ustune dovulmus antep fistiklarini serpin.
Kalp seklinde hazirladiginiz(yada baska sekillerde olur) cikolatalarla susleyin...alıntıdır.