Cikolatali Incir Tatlisi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
15902644.jpg


Malzemeler;
  • 15 adet orta büyüklükte kuru incir
  • İncirleri haşlamak için yeterli miktarda su
Çikolata sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • yarım çay bardağı ceviz içi
  • Süslemek için 1 çay bardağı toz antep fıstığı
Yapılışı:
----Kuru incirlerin sap kısımlarını keserek ayırın, tencereye alın ve yeterli miktarda su ile haşlayın. 10-15 dk. yeterli olur. Haşlama bittikten sonra, süzgeç üzerine alarak, iyice süzülmesini ve soğumasını bekleyin.
----Çikolata sosu için, 1 su bardağı sütü tencereye alın, unu, şekeri, tereyağını ve kakaoyu ekleyerek, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.. Normal çikolata soslarının aksine koyu kıvamda bir sos olacağı için sürekli karıştırmaya devam edin..Göz göz olduktan sonra yine karıştırarak 5 dk. daha pişirin ve ocaktan alın..Yarım çay bardağı ince dövülmüş cevizi ekleyin..Bundan sonra ben 5 dk.daha karıştırarak biraz ılınmasını sağladım..
----Pişen, süzülen ve soğuyan incirleri keskin bir bıçak yardımı ile, ortadan, enlemesine, yarısına kadar kesin..(tam olarak 2 ye ayrılmayacak)
----Ilınan çikolata sosundan tatlı kaşığı ile parçalar alarak, incirlerin içine doldurun ve kapatın..
----Toz antep fıstığını geniş bir tabağa alarak, incirleri içinde yuvarlayın, özellikle çikolatalı kısımlarının fıstığa iyice bulanmasını sağlayın.
----Servis tabağına dizin..Bundan sonrası malum....:)


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst