Çikolatalı Kahveli Kek (Kaju soslu)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
a1.jpg


Çikolatalı Kahveli Kek (Kaju soslu)

Sos için:
8 çorba kaşığı tuzsuz kaju
125 gr bitter çikolata, kıyılmış
2 çorba kaşığı akçaağaç şurubu

Kek için:
2 ½ su bardağı tam buğday unu
5 çorba kaşığı toz kakao
2 tatlı kaşığı toz espresso
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı tarçın
½ tatlı kaşığı tuz
1 adet büyük boy yumurta
8 çorba kaşığı esmer şeker
120 ml kanola ya da üzüm çekirdeği yağı
240 ml koyu kalıve, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı vanilya esansı


Hazıılanışı:
1. Kajuları bir kâseye koy, üzerini geçecek kadar su ilave edip 2 saat beklet.

2. Fırını 180 dereceye ayarla. Dilimli kek kalıbını ya da 20 santimlik kare fırın kabını hafifçe yağla. Büyük bir kâsede un, kakao, espresso, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve tuzu harmanla. Başka bir karıştırma kabında yumurtayı hafifçe çırp. Şeker, yağ, kahve ve vanilyayı ekle. Sıvı karışımı kuru karışımın üzerine dökerek, hiç kuru malzeme kalmayana kadar karıştır. Hamuru kalıba dök, yaklaşık varım saat ya da ortasına batırdığın kürdan temiz çıkıncaya kadar pişir. Kalıptan çıkarmadan önce 10 ılakik.ı ılınmasını bekle.

3. Kek pişerken kajuları üzerini geçecek kadar suyla birlikte blender yardımıyla püre hâline getir. Küçük bir sos tenceresinde kaju kreması, akçaağaç şurubu ve çikolatayı karıştır. Kısık ateşte, çikolata eriyinceye kadar ara sıra karıştırarak pişir. Kekin üzerine kaju sosu dökerek, isteğe göre taze ahududu ile servis yap.


10 Kişilik. Bir porsiyonda: 360 kalori, 19 gryağ (4 gr doymuş), 42 gr karbonhidrat, 190 mg sodyum, 4 gr lif, 5 gr protein.
Alıntıdır
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
kajuya bayilirim sose nasil bir lezzet verdi kimbilir tesekkürler canim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst