Çikolatalı Kestaneli Pasta - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
cik.-kestaneli-pasta-(4).jpg


Malzemeler :
  • Keki İçin:
    5 Yumurta
    1 Su B. Toz Şeker
    5 Çorba K. Un
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Paket Vanilya
    Yarım Çay B. Su
    • Kreması İçin:
      2,5 Su B. Süt
      1 Su B. Toz Şeker
      3 Çorba K. Un
      1 Çorba K. Nişasta
      1 Çorba K. Kakao
      • Şantisi İçin:
        2 Poşet Toz Şanti
        1,5 Su B. Süt
        • Üzeri İçin:
          1 Kase Kestane Şekeri
          14 Adet İkramlık Çikolata
HazırlanışıBir kabın içine yumurtaları kırıyoruz. Toz şekeri de ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz. Yüksek ayarda köpürene kadar karıştırdıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Karışıma suyu da ekledikten sonra tekrar çırpıyoruz. Hamurun kıvamı yumuşak olmalı. Hazır olunca yağlanmış pasta kalıbına döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kreması için; bir tencerenin içine sütü, şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız keki ikiye bölüyoruz ve alt katını kalıbımızın içine yerleştiriyoruz.
Üzerine hazırladığımız kakaolu kremayı koydutan sonra krokan döküyoruz. Daha sonra kekin diğer kısmını ters olarak koyup soğumasını bekliyoruz. Pastamız soğuduktan sonra üzerini ve etrafını krem şantiyle kaplıyoruz.
Kestane şekerlerimizi dizip benmari usülü eritilmiş çikolatayı da üzerine döküyoruz. İsteğe göre pastamızın üstüne çekilmiş antep fıstığı ve şekerleme koyarak da süsleyebiliriz.


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst